Ουρές στα διόδια της Τύριας από λουόμενους στην παράλια Θεσπρωτία

Ουρές σχηματίστηκαν την Κυριακή το πρωί, 14 Ιουλίου 2024,  στα διόδια της Τύριας στην Εγνατία οδό, από λουόμενους, στην πλειονότητά τους Γιαννιώτες, που πορεύονταν προς τα παράλια της Θεσπρωτίας, δηλαδή στο Δρέπανο και Μακρυγιάλι στην Ηγουμενίτσα, αλλά και στην Πλαταριά, στην Πέρδικα και  στα Σύβοτα. 

Πρόκειται για εκατοντάδες ή και περισσότερα άτομα, που κινήθηκαν προς την παράλια ζώνη της Θεσπρωτίας, δημιουργώντας κομφούζιο στα διόδια. 

Εξορμήσεις της μιας ημέρας, που όλο και θα αυξάνουν όσο πλησιάζουμε προς τον Αύγουστο, καθώς η ακρίβεια δεν επιτρέπει πολυήμερες διακοπές. 

Από τις αρχές Ιουλίου η Θεσπρωτία δέχεται καθημερινά ημερήσιους παραθεριστές από τα Γιάννινα, αλλά και από τη Δυτική Μακεδονία, αφού και πολλές και καθαρές και ποιοτικές παραλίες διαθέτει.

Ευνοεί η Εγνατία Οδός, που έχει σμικρύνει κατά πολύ τις αποστάσεις και πλέον το πήγαινε έλα δεν είναι και τόσο πολύ χρονοφόρο, ούτε κουραστικό.

Ωστόσο ο τζίρος στα καταστήματα της Θεσπρωτίας, από αυτού του είδους τον παραθερισμό, όπως λένες ντόπιοι επιχειρηματίες, δεν είναι μεγάλος, αφού άφ'  ενός σκοπός αποκλειστικός είναι το μπάνιο και αφετέρου ο καθένας φροντίζει να έχει περιορισμένα έξοδα, καθώς επιβαρύνεται και τα καύσιμα, που η τιμή τους δεν είναι χαμηλή. Βέβαια, υπάρχει μια αύξηση της κίνησης, ωστόσο δεν είναι η αναμενόμενη και προσδοκώμενη.  

Μέσα σε μια δύσκολη οικονομικά συγκυρία, όπου τα προβλήματα των πολιτών δεν είναι λίγα, έστω και η μικρή ανάπαυλα στη θάλασσα λειτουργεί τονωτικά.