Έπεσαν οι υπογραφές, τι απομένει...

Ανακοίνωση εξέδωσε το ΤΑΙΠΕΔ για την υπογραφή, την Τρίτη 21 Μαρτίου, της σύμβασης αγοραπωλησίας μετοχών για την απόκτηση πλειοψηφικής συμμετοχής στο μετοχικό κεφάλαιο του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας.

Ειδικότερα πραγματοποιήθηκε η υπογραφή της σύμβασης αγοραπωλησίας μετοχών για την απόκτηση πλειοψηφικής συμμετοχής 67% στο μετοχικό κεφάλαιο του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας (ΟΛΗΓ Α.Ε.) έναντι συνολικού τιμήματος 84,17 εκατ. ευρώ, μεταξύ του Ταμείου και της κοινοπραξίας που αποτελείται από τις εταιρείες GRIMALDI EUROMED S.p.A. - MΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ Α.Ν.Ε. - ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ Α.Ε.. 

Η σύμβαση αγοραπωλησίας μετοχών υπογράφτηκε μετά την έγκριση της διαγωνιστικής διαδικασίας από το Ελεγκτικό Συνεδρίου, ενώ επίκειται στο άμεσο μέλλον η κύρωση της σύμβασης παραχώρησης μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της ΟΛΗΓ Α.Ε. από τη Βουλή.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ "με την υπογραφή της σύμβασης αγοραπωλησίας μετοχών βαίνει προς ολοκλήρωση η αξιοποίηση ενός ακόμα περιουσιακού στοιχείου, που διαχειρίζεται το ΤΑΙΠΕΔ, σηματοδοτώντας μια νέα εποχή για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας και τις προοπτικές ανάπτυξης της περιοχής συνολικά".