Απάντηση των αρμοδίων για το πρόστιμο στο καφενείο Ραβενής-Ανταπάντηση του ιδιοκτήτη-Που είναι το θέμα

Απάντηση για το πρόστιμο των 23.000 στο καφενείο της Ραβενής έδωσαν οι αρμόδιοι και το θεωρούν δικαιολογημένο. Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας αναφέρει: «Σχετικά με το θέμα του προστίμου σε καφέ εστιατόριο σε χωριό στην Θεσπρωτίας, τονίζεται ότι οι ελεγκτές του ΕΦΚΑ πραγματοποίησαν έλεγχο στην περιοχή μετά από καταγγελίες γονέων ότι οι μαγαζάτορες της περιοχής δεν ασφαλίζουν τα παιδιά τους. Οι ελεγκτές ερεύνησαν τις καταγγελίες και διαπίστωσαν ότι το συγκεκριμένο κατάστημα δεν είχε κανέναν δηλωμένο εργαζόμενο, ενώ έπρεπε να εξυπηρετήσει πάνω από 100 πελάτες την ημέρα του ελέγχου. Οι γονείς μετά τον έλεγχο έστειλαν ευχαριστήρια επιστολή στον ΕΦΚΑ Ηπείρου και στο υπ. Εργασίας, καθώς ανταποκρίθηκαν άμεσα και πλέον οι μαγαζάτορες ασφαλίζουν τα παιδιά τους καθώς φοβούνται το τσουχτερό πρόστιμο». Στην επιστολή των γονιών, την οποία δημοσιοποίησε το υπουργείο Εργασίας,  αναφέρεται: "Κύριε Υπουργέ ένα κόσμημα στο υπουργείο σας είναι οι υπηρεσίες του ΕΦΚΑ Ηπείρου Κέρκυρας και είναι άξιοι συγχαρητηρίων. Θα σταθούμε σε έλεγχο στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας όπου τα παιδιά μας ανασφάλιστοι μετά από καταγγελία μας αμέσως ανταποκρίθηκαν, διενέργησαν έλεχγο και τους βρήκαν ανασφάλιστους. Έτσι αναγκάστηκαν να τους ασφαλίσουν. Σας ευχαριστούμε. Οι γονείς των παιδιών».
Η ΑΝΤΑΠΑΝΤΗΣΗ  ΤΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ
Σχολιάζοντας, ο ιδιοκτήτης του καφενείου της Ραβενής Βαγγέλης Τζώρτζης το σημείο της ανακοίνωσης του υπουργείου Εργασίας, που λέει ότι «οι ελεγκτές ερεύνησαν τις καταγγελίες και διαπίστωσαν ότι το συγκεκριμένο κατάστημα δεν είχε κανέναν δηλωμένο εργαζόμενο, ενώ έπρεπε να εξυπηρετήσει πάνω από 100 πελάτες την ημέρα του ελέγχου», ανέφερε ότι «καθημερινά όλο τον χρόνο δεν έχω παρά ελάχιστους πελάτες, τους οποίους και μπορώ να εξυπηρετήσω μόνος μου. Μόνο την εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου είχα κόσμο γι΄αυτό και με βοήθησαν ο αδερφός μου, η νύφη μου και η πεθερά του».Στην ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, που ανέφερε ότι ο έλεγχος στο κατάστημά του έγινε μετά από καταγγελίες γονέων ότι τα παιδιά τους δουλεύουν ανασφάλιστα, σημειώνει ότι «στον ΕΦΚΑ Ηπείρου και Κέρκυρας με έδρα τα Γιάννινα με διαβεβαίωσαν πως οι καταγγελίες δεν αφορούσαν το κατάστημά μου, αλλά άλλη επιχείρηση της περιοχής". 
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ

Το θέμα δεν είναι αν νομότυπα ή όχι επιβλήθηκε το πρόστιμο. Ή αν υπήρξε ή δεν υπήρξε καταγγελία. Το ζήτημα είναι ότι οι επιχειρήσεις στα μικρά χωριά, με  με λίγους κατοίκους, δεν πρέπει να έχουν την ίδια νομοθετική αντιμετώπιση με τα μεγάλα μαγαζιά στην Αθήνα, στη Μύκονο, στην Κέρκυρα κ.λπ. Το ίδιο πρόστιμο στη Μύκονο, όπου οι εισπράξεις είναι χιλιάδες ευρώ την ημέρα, το ίδιο και στην έρημη Μουργκάνα, όπου μπορεί και να μην υπάρχουν εισπράξεις. Θα σβήσουν τα χωριά με αυτή την πρακτική, αφού εκ των πραγμάτων θα κλείσουν τα καφενεία και δεν θα έχουν διέξοδο ούτε οι γέροντες, που ή θα απομονωθούν στα σπίτια τους ή θα φύγουν να μείνουν στα αστικά κέντρα κοντά στα χωριά τους. Δεν συμφέρει κανέναν να πεθάνει η επαρχία...