Η 14χρονη Θεσπρωτή τενίστρια Μιχαέλα Λάκη στην κορυφή του Ευρωπαϊκού τένις

Η 14χρονη Θεσπρωτή ( εκ μητρός από την Παραμυθιά) τενίστρια Μιχαέλα Λάκη ανέβηκε στην κορυφή του Ευρωπαϊκού τένις. Αναδείχθηκε νικήτρια στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U14 στο Most της Τσεχίας. Κατάφερε να φτάσει ως τον τίτλο, πετυχαίνοντας 6 νίκες και χάνοντας μόλις ένα σετ. Έγινε  η 2η Ελληνίδα, που συμμετείχε στον τελικό της διοργάνωσης αυτή, 23 χρόνια μετά την παρουσία της Λένας Δανιηλίδου στον τελικό του 1996, που είχε ηττηθεί. Η Λάκη, η οποία βρίσκεται στο Νο. 12 στην κατάταξη των κοριτσιών U14 στην Ευρώπη, κατέκτησε τον 17ο τίτλο της σε τουρνουά της Tennis Europe. Από αυτούς, οι 12 ήταν στα μονά και οι 5 στα διπλά.
***
Σε μήνυμά της προς την αθλήτρια η απερχόμενη δήμαρχος Σουλίου Σταυρούλα Μπραΐμη σημειώνει: "Αγαπητή  Μιχαέλα. Θερμά συγχαρητήρια για την κατάκτηση του τίτλου της πρωταθλήτριας  Ευρώπης  στην κατηγορία των 14 ετών  στο  European Junior Championships 14 & Under. Καθώς από τη μητέρα σου έλκεις  την καταγωγή σου και από την Παραμυθιά μας κάνεις για μια ακόμη φορά περήφανους. Η μεγάλη αυτή διάκριση αποτελεί για μας  ένα παράδειγμα ότι η μεθοδική δουλειά και η προσήλωση στο στόχο φέρνουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η σταθερά ανοδική και εντυπωσιακή αγωνιστική σου  διαδρομή, αποτελεί το εφαλτήριο για ακόμα μεγαλύτερα επιτεύγματα σε παγκόσμιο επίπεδο. Ευχόμαστε  υγεία , δύναμη και καλή συνέχεια στο μπαράζ των επιτυχιών σου".
***
Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Παραμυθιάς Γιάννης Καραγιάννης σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι η Μιχαέλα χαρίσζει στους Έλληνες και στους συντοπίτες της στιγμές υπερηφάνειας. Συγεκριμένα αναφέρει: "Θερμά συγχαρητήρια στην συμπατριώτισσα μας, νέα πρωταθλήτρια Ευρώπης στο European Junior Championships 14 & Under στο Most της Τσεχίας, Μιχαέλα Λάκη. Η επιμονή της και ο επαγγελματισμός της αποδίδουν καρπούς και μας κάνει όλους υπερήφανους. Η Μιχαέλα, είναι παράδειγμα αφοσίωσης και είμαι σίγουρος πως και στο μέλλον θα μας χαρίσει πολλές στιγμές υπερηφάνειας και χαράς. Επίσης θερμά συγχαρητήρια αξίζουν στον προπονητή της και στους γονείς της, που της προσφέρουν την αμέριστη υποστήριξη τους, στον δύσκολο δρόμο του πρωταθλητισμού. Μιχαέλα, πολλά μπράβο για την τεράστια επιτυχία σου και σε ευχαριστούμε για τις στιγμές υπερηφάνειας που μας προσφέρεις!".