Ενώ δεν προέκυψε κάτι ουσιαστικό κατά τις τριήμερες συναντήσεις στην Κορυτσά, μεταξύ του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Γκοτζιά και του Αλβανού ομολόγου του Ντιτμίρ Μπουσάτι, παρά μόνο ότι θα συνεχιστεί ο διάλογος, αποθρασύνθηκαν οι "Τσάμηδες", που ζήτησαν (για κακόγουστο αστείο πρόκειται βέβαια) να συμμετέχει - άκουσον άκουσον -και η δική τους υποτιθέμενη "κυβέρνηση"στις συζητήσεις. Σε διαδηλώσεις στο Δυρράχιο και στην Κορυτσά, μέλη της λεγόμενης Ομοσπονδίας των Αλβανών Τσάμηδων έκαναν πορείες και συγκέντρωση έξω από το ξενοδοχείο, όπου συζητούσαν οι δύο υπουργοί, μιλώντας για "γενοκτονία" τους από τους Έλληνες, ενώ οι πρόγονοί τους συνεργάστηκαν με τους κατακτητές και υπήρξαν δολοφονίες και άλλα αδικήματα από την πλευρά τους, καθώς και για επιστροφή των περιουσιών τους, που δημεύτηκαν με νόμιμες διαδικασίες, αφού καταδικάστηκαν για εγκλήματα πολέμου.
ΟΙ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ
Οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Αλβανίας Ν. Κοτζιάς και D. Bushati , είχαν από τις 19 έως τις 21 Ιανουαρίου συνομιλίες στην Κορυτσά, οι οποίες, σύμφωνα με ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ, εστίασαν σε διμερή θέματα. Οι συζητήσεις, σύμφωνα με την ελληνική πλευρά, διεξήχθησαν σε φιλική και εποικοδομητική ατμόσφαιρα και οι δύο πλευρές επανέλαβαν τη δέσμευσή τους να συνεχίσουν τον διάλογο σε όλα τα επίπεδα τους επόμενους μήνες. Ακόμη τονίζεται ότι "σε συνέχεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στην Κρήτη τον περασμένο Νοέμβριο, οι δύο αντιπροσωπείες σημείωσαν ουσιαστική πρόοδο, προς την κατεύθυνση της εξεύρεσης βιώσιμων λύσεων σε γνωστά ζητήματα, προς αμοιβαίο όφελος των δύο χωρών και των πολιτών τους και σύμφωνα με τους ευρωπαϊκούς κανόνες και αξίες".
ΚΑΤΑ ΠΑΝΤΩΝ ΟΙ "ΤΣΑΜΗΔΕΣ"
Οι "Τσάμηδες" διακήρυξαν ότι το "Τσάμικο" είναι "θέμα όλων των Αλβανών", καθώς ανιστόρητα υποστήριξαν ότι "Aλβανία δεν υπάρχει χωρίς το Κοσσυφοπέδιο και την Τσαμουριά". Επιπλέον ο πρόεδρος του "Τσάμικου Κόμματος", που δεν εξελέγη βουλευτής στις εκλογές του 2017, επιτέθηκε τόσο στον Αλβανό πρωθυπουργό Έντι Ράμα, κατηγορώντας τον ότι "δίνει, χωρίς να παίρνει ανταλλάγματα", όσο και στους Έλληνες επισήμους, που διεκδικούν σεβασμό των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας.