Η τερέβινθος ή τσικουδιά ή κοκκορεβυθιά ή τραμιθιά ή και γκρέμυθας είναι ένα δένδρο, που υπάρχει σε χωριά της Θεσπρωτίας, και παρότι έχει νόστιμους και πικάντικους καρπούς, μένει ανεκμετάλλευτο.
Συγγενεύει με τη φιστικιά (Pistacia vera) και το σχίνο (Pistacia
lentiscus). Οι καρποί της, τα τσίκουδα, υπάρχουν σε πολλές ποικιλίες και
μπορούν να χρησιμοποιηθούν με πολλούς τρόπους. Στο παρελθόν με τον καρπό αυτό έφτιαχναν λάδι. Μάζευαν τα τσίκουδα όταν ωρίμαζαν κι από κόκκινα γίνονταν λαδοπράσινα και τα πήγαιναν στο «λουτρουβιό». Κανένα μυρωδικό δεν μπορεί να αντικαταστήσει εκείνη τη ρητινώδη απολαυστική οσμή, θυμούνται οι παλαιότεροι.
μπορούν να χρησιμοποιηθούν με πολλούς τρόπους. Στο παρελθόν με τον καρπό αυτό έφτιαχναν λάδι. Μάζευαν τα τσίκουδα όταν ωρίμαζαν κι από κόκκινα γίνονταν λαδοπράσινα και τα πήγαιναν στο «λουτρουβιό». Κανένα μυρωδικό δεν μπορεί να αντικαταστήσει εκείνη τη ρητινώδη απολαυστική οσμή, θυμούνται οι παλαιότεροι.