Τον Ηγουμενιτσιώτη πιτσιρικά προσκάλεσε στην Αθήνα η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος! Στο σχολείο του δεν υπάρχει καθηγητής πληροφορικής!
Μαθητής της Δ΄ τάξης του Β΄ Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας λειτουργεί μεγάλο φόρουμ στο διαδίκτυο. Παρά τη μικρή του ηλικία, οι ιντερνικές του επιδόσεις είναι εξαιρετικές. Παρ΄ όλο που στο σχολείο του δεν υπάρχει καθηγητής πληροφορικής. Γι' αυτό τον προσκάλεσε, εντυπωσιασμένος, στην Αθήνα ο προϊστάμενος της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μάνος Σφακιανάκης. Πρόσφατα βρέθηκε στην Ηγουμενίτσα, όπου οργανώθηκε ημερίδα για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο.
Όταν ο μικρός τον πλησίασε και του είπε για το φόρουμ, ο κ. Σφακιανάκης έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και αμέσως θέλησε να μάθει την ηλεκτρονική διεύθυνση του μικρού φορουμίστα. Ταυτόχρονα τον κάλεσε στην Αθήνα και σε ειδική εκδήλωση που θα γίνει στο ξενοδοχείο Κάραβελ στις 8 Φεβρουαρίου 2012, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ασφαλούς πλοήγησης στον παγκόσμιο ιστό. Η δασκάλα του Μ.Λ. αναφέρει σχετικά: "Η χαρά μας είναι τεράστια. Αρκεί κανείς να σκεφτεί πως στο σχολείο μας δεν υπάρχει καθηγητής πληροφορικής και όσα κάνουμε στον τομέα αυτό οφείλονται σε μεράκι και μόνο και στην απίστευτη έφεση που έχουν τα ίδια τα παιδιά και που ρουφούν σαν σφουγγάρια τις γνώσεις για τους υπολογιστές. Η τιμή είναι όχι μόνο για το παιδί που προσκλήθηκε αλλά για όλη την τάξη!". Και προσθέτει: "Τίποτε δε θα μπορούσαμε να κάνουμε στον τομέα της πληροφορικής αν δεν υπήρχε το ενδιαφέρον όλων των παιδιών και η συστηματική τους παρουσία στο φόρουμ που έχουμε δημιουργήσει. Ταυτόχρονα η πρόσκληση λειτουργεί και ως επιβράβευση και επομένως ενισχύει όλους τους μαθητές να καλλιεργούν τα ενδιαφέροντά τους! Και καταλαβαίνετε ότι σε μια εποχή που δυστυχώς είναι της ήσσονος προσπάθειας αποτελεί αναγκαιότητα να αναλαμβάνονται τέτοιες πρωτοβουλίες όπως αυτή που ανέλαβε ο κ. Σφακιανάκης, αποδεικνύοντας έμπρακτα πως η ημερίδα στην Ηγουμενίτσα δεν έγινε τύποις και μόνο αλλά από γνήσιο ενδιαφέρον για τούτη τη μακρινή γωνίτσα της ελληνικής γης. Τον ευχαριστώ και εκ μέρους των μαθητών μου αλλά και προσωπικά. Γιατί κι εμείς οι δάσκαλοι έχουμε ανάγκη από ενίσχυση και υποστήριξη στο έργο μας και με την κίνησή του αυτή νιώθω να γέμισαν "οι μπαταρίες" της ψυχής μου από νέα δύναμη. Και μάλιστα στον τόσο κρίσιμο τομέα του bullying, είτε αυτό που απασχολεί τον κ. Σφακιανάκη, το cyber bullying, είτε στις άλλες μορφές που αντιμετωπίζουμε οι παιδαγωγοί".