«Έφυγε» πρόωρα από τη ζωή ένας καλός γιατρός και άνθρωπος...

Ένα ακόμη αξιόλογο μέλος της έχασε η ιατρική κοινότητα των Ιωαννίνων, καθώς έφυγε πρόωρα από τη ζωή, έπειτα από χρόνια μάχη με τον καρκίνο, ο νευρολόγος Γιάννης Σαρμάς, διευθυντής της Νευρολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. 

Το ήθος, την εργατικότητα και την κοινωνική προσφορά του εξαίρει σε ψήφισμά του ο Ιατρικός Σύλλογος Ιωαννίνων, εκφράζοντας συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος. 

Τη βαθύτατη θλίψη της για τον θάνατο του Γιάννη Σαρμά εκφράζει και η βουλευτής της Νέας Αριστεράς Μερόπη Τζούφη.

Κάνει λόγο για την απώλεια «ενός σπουδαίου και αξιόλογου συναδέλφου με ανιδιοτελή προσφορά πολύ υψηλού επιπέδου στους ασθενείς του, με άριστη συναδελφική συνεργασία, ευγένεια, γλυκύτητα και χιούμορ - ενός αληθινού ευπατρίδη στην ιατρική και στη ζωή. Ενός μαχητή, αγαπημένου συντρόφου και γλυκύτατου πατέρα για τους δικούς του και τις κόρες του». 

Η κ. Τζούφη σημειώνει πως «η μνήμη της παρουσίας του θα παραμείνει ενεργή, τόσο στο χώρο της εργασίας του που με αυταπάρνηση υπηρέτησε όσο και στο μυαλό και τις καρδιές όλων μας που υπήρξαμε φίλοι του και σύντροφοί του».

Τον Γ. Σαρμά αποχαιρετά και η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου εκφράζοντας τη θλίψη της για τον πρόωρο χαμό του. «Ο Γιάννης υπήρξε εξαίρετος επιστήμονας, παράδειγμα ανιδιοτέλειας και χαρακτηριζόταν από αίσθημα προσφοράς για την υγεία των συνανθρώπων του. Όλη η ιατρική πορεία του βασίστηκε και υπηρέτησε τη σχέση αυτή. Στα Γιάννενα  και όπου υπηρέτησε, αφήνει μεγάλο κενό», τονίζει η ΕΙΝΗ. Ο εκλιπών διετέλεσε για πολλά χρόνια ενεργό μέλος της ΕΙΝΗ, υπερασπίζοντας τη Δημόσια Υγεία στα Νοσοκομεία, όπως τονίζει η Ένωση.