Εόρτασε ο ιστορικός ναός Ιωάννου του Προδρόμου στη Σίδερη Φιλιατών (ΦΩΤΟ)

Ο ιστορικός ναός του αγίου Ιωάννου του Προδρόμου στο χωριό Σίδερη Φιλιατών εόρτασε  την Πέμπτη 29 Αυγούστου 2024, ημέρα, που τιμάται το γεγονός της αποτομής της κεφαλής του Ιωάννου του Προδρόμου. 

Με εσπερινό μετ' αρτοκλασίας την παραμονή, όπου ο δραστήριος Πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού, οργάνωσε ένα χωριανικό τραπέζι, και με όρθρο και θεία λειτουργία μετ' αρτοκλασίας ανήμερα. 

Μπορεί το χωριό να έχει λιγοστούς κατοίκους, ωστόσο ενδιαφέρονται γι' αυτό και προσπαθούν πάντα για το καλύτερο, με βασικό γνώμονα ότι οι ρίζες τους πρέπει να διατηρούνται  ζωντανές. 

Κηρύσσοντας στη θεία λειτουργία ο θεολόγος π. Ηλίας Μάκος τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι ο Ιωάννης ο Πρόδρομος, κήρυξε με δύναμη την ανάγκη της μεταστροφής προς τον Θεό, ελέγχοντας τους ισχυρούς της εποχής τους για τις ηθικές τους παρεκκλίσεις, δεν φοβήθηκε την αλήθεια, αντίθετα θυσιάστηκε γι' αυτή.  

Σημείωσε ακόμη: "Ο μάταιος κόσμος περνά, το ίδιο και όλα τα του κόσμου, ευχάριστες καταστάσεις και δυσάρεστα γεγονότα, επιτυχίες και κατορθώματα, αποτυχίες, δοκιμασίες και ασθένειες, θλίψεις και χαρές, όλα φευγαλέα και ρέοντα, όλα πρόσκαιρα και σαθρά, όλα διαλύνονται σαν τον καπνό και χάνονται. όταν, όμς, όλα αυτά τα ζούμε κατά το θέλημα του Θεού, έχουν νόημα και αξία". 

Και πρόσθεσε: "Όταν αγωνιζόμαστε διαρκώς, τότε αξιοποιούμε τον χρόνο της ζωής μας, τότε ζούμε, το πορόν έτσι, ώστε η ζωή μας να μην έχει τελικά μόνο παρελθόν, αλλά να επεκτείνεται δυναμικά στο μέλλον, να έχει αιώνια προοπτική". 

Μετά τη θεία λειτουργία απρατέθηκε καφές στο Πολιτιστικό Κέντρο του χωριού.