Με πολύ κόσμο εορτάστηκε η αγία Παρασκευή στο Πόποβο

Με πολύ κόσμο εορτάστηκε η αγία Παρασκευή στο Πόποβο, όπου οι Ποποβίτες οργάνωσαν το ετήσιο πανηγύρι τους. 

Ανήμερα τελέστηκε όρθρος και θεία λειτουργία μετ' αρτοκλασίας στον ομώνυμο μικρό ναό, ενώ την προηγούμενη εψάλη εσπερινός μετ' ατροκλασίας και ακολούθησε παραδοσιακό πανηγύρι από τον Πολιτιστικό Σύλλογο του Χωριού, το χορευτικό του οποίου, στο ξεκίνημα της εκδήλωσης, απέσπασε τα θερμά χειροκροτήματα των παρευρισκομένων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του αλησμόνητου ιερέα π. Νικολάου Μώκου, ο οποίος για πολλά χρόνια ήταν εφημέριος του χωριού. 

Μιλώντας στον Εσπερινό ο θεολόγος π. Ηλίας Μάκος τόνισε ότι "αν μπορούσαμε να ακούσουμε το μήνυμα της αγίας Παρασκευής σ' αυτούς τους σκοτεινούς καιρούς, θα καταλαβαίναμε ότι οι άνθρωποι λησμονήσαμε τον Θεό και από εκεί έρχονται όλα τα κακά. 

Και πρόσθεσε: "Η καλύτερη βοήθεια μπορεί να δοθεί στον εαυτό μας από εμάς τους ίδιους. Πώς; Να ρωτάμε τον εαυτό μας: Τι κάνεις; Τι σκέφτεσαι; Τι ακούς; Τι σχεδιάζεις; Να τον επαναφέρουμε στην ορθή πορεία. Στη μετάνοια. Σε όλα. Στις σκέψεις, στα λόγια, στις ενθυμήσεις, στα σχέδια, στα ελατήρια, στις πράξεις". 

Κατέληξε τονίζοντας ότι η Αγία Παρασκευή μας λέει: "Αγωνίζεσθε στον σκληρό στίβο της ζωής και αντιμετωπίζετε πολλές αντιξοότητες και δυσκολίες, κάποτε βαριές και ανυπόφορες; Μην απογοητεύεσθε. Όλα τα επιτρέπει ο Θεός για την παιδαγωγία σας, για την άσκησή σας στην αρετή, για τον εξαγιασμό της ψυχής σας, για τη στηρία σας. Δεν θα επιτρέψει ο Θεός να πέσετε και να χαθείτε".

Η. Μ.