ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ: Σκότωσε τη νύχτα αγριογούρουνο, το έγδραρε και το μετέφερε με καρότσι...

Σύμφνα με ανακοίνωση της Ε΄ ΚΟΗ, η Θυροφυλακή προχώρησε στην υποβολή μήνυσης σε βάρος ενός ατόμου και στην επιβολή διοικητικού προστίμου ύψους 300 ευρώ για παράνομη θήρευση αγριόχοιρου.

Όπως αναφέρεται το περιστατικό σημειώθηκε σε χωριό του Δήμου Φιλιατών, όταν Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες κατά την περιπολία τους σε αγροτική περιοχή, λίγο πριν τα μεσάνυχτα, άκουσαν έναν πυροβολισμό. Μία ώρα αργότερα οι Θηροφύλακες εντόπισαν ένα άτομο να κινείται στην περιοχή και να φτάνει σε ένα σημείο όπου βρισκόταν ένας θηρευμένος αγριόχοιρος. 

Οι Θηροφύλακες είδαν το άτομο να προχωρά στην εκδορά και τον τεμαχισμό του ζώου, το οποίο στη συνέχεια επιχείρησε να μεταφέρει μ’ ένα καρότσι στο σπίτι του. Οι Θηροφύλακες τον σταμάτησαν για έλεγχο και σε βάρος του επιβλήθηκε πρόστιμο και κατασχέθηκαν το όπλο που χρησιμοποίησε και το τεμαχισμένο θήραμα.

Σε ένα ακόμη περιστατικό, που έλαβε χώρα στην ‘Ηπειρο, Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες κατά τις μεταμεσονύχτιες ώρες σε σήμα στάσης που έκαναν στον οδηγό ενός οχήματος σε χωριό του δήμου Σουλίου  εντόπισαν εντός του Ι.Χ ένα κυνηγετικό όπλο. Σε βάρος του ατόμου επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο για παράνομη μεταφορά κυνηγετικού όπλου.