ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ από την επίσκεψη του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στη Θεσπρωτία - Μετά από 23 χρόνια...

Την εξασφαλισμένη χρηματοδότηση για την ανέγερση του  νέου Αστυνομικού Μεγάρου Θεσπρωτίας  ανήγγειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, που επισκέφτηκε το χώρο (θέση «Βίγλιζα» Δήμου Ηγουμενίτσας)

Το ποσό για το νέο Αστυνομικό Μέγαρο ανέρχεται σε 8,7 εκ. ευρώ.  

Ο χώρος αυτός παλιά προοριζόταν για Φοιτητική Εστία, αλλά σταμάτησαν τότε οι εργασίες, υπάρχει σήμερα ο σκελετός του κτιρίου. 

Εξήρε για την επιτυχή εξέλιξη του έργου το ρόλο του Βουλευτή Θεσπρωτίας Βασίλη Γιόγιακα, ο οποίος τον συνόδευε στην επίσκεψή του, σημειώνοντας πως το νέο  Αστυνομικό Μέγαρο αποτελεί υλοποίηση της υπόσχεσης και του ίδιου του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

***

Εξάλλου στο συνοριακό σταθμό στο Μαυρομάτι, όπου τον υποδέχθηκε ο δήμαρχος Φιλιατών Βασίλης Τζίγκος, ξαναβρέθηκε 23 χρόνια μετά, αφού το 2001 πολύ νεαρός υπουργός, είχε έρθει εδώ για να εγκαταστήσει, για πρώτη φορά, τον συνοριακό σταθμό.

Ανέφερε ότι τώρα "τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά στην περιοχή. Είναι καλύτερα, είναι ασφαλέστερα και βεβαίως πιο αναπτυγμένα. Αυτή είναι η μεγάλη μας χαρά. Να βλέπουμε, η Ήπειρος, η Θεσπρωτία να αναπτύσσεται, να δημιουργεί νέους πόρους και βεβαίως να δημιουργεί κάθε μέρα συνθήκες ασφάλειας στους πολίτες. Χαίρομαι πάρα πολύ που το Μαυρομάτι, ένας μικρός σταθμός, που κάθε μέρα απορροφά κάποιες χιλιάδες επισκέπτες, από και προς τη γειτονική χώρα και χαίρομαι επίσης που όλα τα φαινόμενα εκείνα τα οποία μας πλήγωναν στο παρελθόν σήμερα δεν υπάρχουν ή είναι ελάχιστα», κατέληξε χαρακτηριστικά.