ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ: Υψηλές θερμοκρασίες, γεμάτες οι παραλίες...

Με υπομονή θα πρέπει να οπλιστούν οι πολίτες για τουλάχιστον λίγες (;) ακόμη μέρες, καθώς σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων οι υψηλές θερμοκρασίες θα επιμείνουν και αυτή την εβδομάδα! 

Ο παρατεταμένος καύσωνας τον φετινό Ιούλιο έχει ήδη κουράσει τους πολίτες, οι οποίοι ήρθαν αντιμέτωποι με πρωτόγνωρες καιρικές συνθήκες διαρκείας, αλλά και με σοβαρά προβλήματα, όπως η λειψυδρία! 

Μπορεί η Θεσπρωτία και η Ήπειρος να μην αντιμετωπίζει τόσο έντονα προβλήματα, όπως άλλες περιοχές (14 Δήμοι της χώρας έχουν κηρυχθεί από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης).

Καμπανάκι κινδύνου!


Πρόκειται για μια κατάσταση δύσκολη, που επιδεινώνεται από τις υψηλές θερμοκρασίες και την ανομβρία, ωστόσο ούτε οι τοπικοί φορείς είχαν προετοιμαστεί κατάλληλα για να αντιμετωπίσουν έκτακτες συνθήκες. Παρουσιάζονται βλάβες στα δίκτυα με την ανησυχία να εντείνεται για τις αμέσως επόμενες μέρες που θα φτάσουν μαζικά οι απόδημοι και οι ανάγκες για νερό θα αυξηθούν κατακόρυφα!

Γεμάτες οι παραλίες της Θεσπρωτίας

Γεμάτες είναι οι παραλίες της Θεσπρωτίας, καθώς πολλοί και από το νομό και από τα Γιάννινα, αλλά και τουρίστες καταφεύγουν σ'  αυτές για να δροσιστούν. 

Οι παραλίες της Θεσπρωτίας, από την μια άκρη έως την άλλη, είναι καθαρές, και προσφέρονται για μπάνιο...

Αξίζει να σημειωθεί ότι ανησυχητική είναι και η εικόνα της λίμνης Παμβώτιδας, τα νερά της οποίας έχουν υποχωρήσει αρκετά, ενώ ακόμη βρισκόμαστε στο μέσον του καλοκαιριού! Η κατάστασή της αναμένεται να επιδεινωθεί περαιτέρω εάν συνεχιστούν και τον Αύγουστο οι υψηλές θερμοκρασίες, αλλά και η ανομβρία!