Καλλιεργούσε χασίς στο σπίτι του... Και άλλα αστυνομικά συμβάντα...

Συνελήφθη στις 24-7-2024, το μεσημέρι, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων ημεδαπός, που κατηγορείται για κατοχή και καλλιέργεια ναρκωτικών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφορίας και ύστερα από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 5 φυτά κάνναβης, ύψους από 60 εκατοστά έως 1,10 μέτρα. Επίσης, κατασχέθηκαν συνολικά 6,7 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, που βρέθηκαν στην κατοχή του και στο σπίτι του. 

***

Ταυτοποιήθηκε ημεδαπός, που κατηγορείται για απάτη, ύστερα από έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, σε συνεργασία με το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας, προέκυψε ότι κατά τον προηγούμενο μήνα, ο κατηγορούμενος έπεισε ιδιοκτήτη εμπορικής επιχείρησης να του πουλήσει και εγκαταστήσει στο κατάστημά του κλιματιστικό σε συμφέρουσα τιμή, παραλαμβάνοντας για το σκοπό αυτό ως αμοιβή το χρηματικό ποσό των 480 ευρώ, χωρίς ωστόσο να προβεί στην τοποθέτηση του κλιματιστικού.

***

Εξιχνιάστηκε άμεσα από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας κλοπή, που έλαβε χώρα στις 23-07-2024) το μεσημέρι σε χωριό της Άρτας, υπόθεση για την οποία σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο ημεδαπός αφαίρεσε χωρίς να γίνει αντιληπτός από χώρο πρατηρίου υγρών καυσίμων κινητό τηλέφωνο. 

***

Συνελήφθη στις 24-7-2024, το μεσημέρι, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κακαβιάς αλλοδαπός φυγόποινος.

Ειδικότερα, κατά τον αστυνομικό έλεγχο προέκυψε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Δυτικής Στερεάς Ελλάδας, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 7 ετών και χρηματική ποινή 3.000 ευρώ, για παραβάσεις της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

***

Η άμεση ανταπόκριση των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων οδήγησε στις 25-7-2024 το απόγευμα στη σύλληψη δύο ημεδαπών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε, νωρίτερα οι κατηγορούμενοι, αφαίρεσαν δύο δέματα από τον εξωτερικό χώρο εταιρείας ταχυμεταφορών και απομακρύνθηκαν από το σημείο με μοτοσυκλέτα ιδιοκτησίας τους.

Στο πλαίσιο των αναζητήσεων, οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν και να συλλάβουν τους ημεδαπούς, παραδίδοντας παράλληλα στον ιδιοκτήτη της εταιρείας τα δέματα, τα οποία είχαν απορρίψει σε κοντινή απόσταση.

Η μοτοσυκλέτα, που χρησιμοποίησαν οι κατηγορούμενοι κατασχέθηκε ως μέσο διευκόλυνσης της κλοπής. 

***

Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας κλοπή, που έλαβε χώρα στις 24/07/2024 το μεσημέρι στην Άρτα.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε σχετική δικογραφία.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο κατηγορούμενος, παραβίασε παράθυρο κατοικίας ημεδαπού, μαζί με άγνωστο συνεργό του, από όπου αφαίρεσαν κοσμήματα αξίας (2.500) ευρώ και κάμερα καταγραφής, αξίας (200) ευρώ, αποχωρώντας στην συνέχεια με όχημα στο οποίο επέβαινε ακόμη ένας συνεργός τους.

Στο πλαίσιο των αναζητήσεων οι αστυνομικοί εντόπισαν το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν οι δράστες, σταθμευμένο στη Φιλιπιάδα, το οποίο και κατασχέθηκε.

***