Αποχαιρετισμός στο Χρήστο Νάκο...

Έφυγε από τη ζωή ο καθηγητής Χρήστος Νάκος, με προσφορά στο χώρο της εκπαίδευσης και της κοινωνίας, που υπήρξε, κατά κοινή ομολογία, ένας χαριτωμένος άνθρωπος.                                      

ΣΥΛΛΗΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΜΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

"Το Δ.Σ. και οι εκπαιδευτικοί της ΕΛΜΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ αποχαιρετούμε τον συνάδελφο Χρήστο Νάκο με μεγάλη συγκίνηση αλλά και ευγνωμοσύνη για το αποτύπωμα που αφήνει ως μάχιμος εκπαιδευτικός, διευθυντής του σχολείου του, πρόεδρος της ΕΛΜΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ για δύο θητείες, μέλος του Δ.Σ. και αιρετός του κλάδου. 

 Ο Χρήστος υπήρξε πρότυπο μαχόμενου εκπαιδευτικού με έγνοια και άποψη για μια καλύτερη δημόσια εκπαίδευση και ως τέτοιο υπόδειγμα αποτελεί σημείο αναστοχασμού και αναφοράς μας για το μέλλον. 

 Στην σύζυγό του και συνάδελφο, φιλόλογο Ελένη Μάνου, στα παιδιά τους και τους οικείους και φίλους του απευθύνουμε τα πιο βαθιά μας συλλυπητήρια".

ΣΥΛΛΗΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

"Αποχαιρετάμε σήμερα με θλίψη στις καρδιές μας, τον σύντροφο Χρήστο Νάκο, Μαθηματικό και μέχρι πέρυσι Διευθυντή του 2ου Λυκείου Ηγουμενίτσας. 

Ο Χρήστος καταγόταν από οικογένεια αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, με τους γονείς του να είναι μετανάστες στην Γερμανία.

Σπούδασε στο Μαθηματικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και σαν διορισμένος καθηγητής υπηρέτησε στην Β/θμια Εκπαίδευση μέχρι την συνταξιοδότηση του.

Ο Χρήστος, ανήσυχο πνεύμα από τα νεανικά του χρόνια, συμμετείχε και υπηρέτησε την Ανανεωτική Αριστερά, το ΚΚΕ Εσωτερικού, τον Συνασπισμό και στη συνέχεια τον ΣΥΡΙΖΑ έως σήμερα.

Ήταν μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Θεσπρωτίας και συνδικαλιστής στον χώρο της Β/θμιας εκπαίδευσης.

Ήταν πρόεδρος στην ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας για τουλάχιστον δύο θητείες.

Ως ενεργός πολίτης, διετέλεσε πρόεδρος στο χωριό του τη Μαζαρακιά, επιτελώντας έργο που αναγνωρίζεται μέχρι και σήμερα.

Ήταν πρωταγωνιστής σε όλες σχεδόν τις πολιτικές πρωτοβουλίες της Αριστεράς που αφορούσαν το Νομό μας και πρωτοστάτησε στον σχηματισμό, στη συμμετοχή και στην κάθοδο των δημοτικών παρατάξεων του πολιτικού του χώρου, με τελευταία της παράταξης "ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ" στις δημοτικές εκλογές του 2019.

Αγαπημένε μας Σύντροφε Χρήστο η απώλειά σου μεγάλη για τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Θεσπρωτίας, για το κόμμα μας.

Τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής απευθύνουμε θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

Καλό σου ταξίδι σύντροφε Χρήστο".