ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ: Ο αληθινός παπούλης με το χαμόγελο...


Ο π. Προκόπιος Αλιγιάννης, συνταξιούχος εδώ και μερικά χρόνια, που υπηρέτησε στο Βαβούρι Φιλιατών, είναι ένας άνθρωπος γήινος με ουράνια χαρακτηριστικά.

Και όσοι θεωρήσουν, ίσως, υπερβολική την διατύπωσή μας,  φαίνεται πως δεν ξέρουν την ταπεινή ζωή του και το αυθόρμητο και όχι τεχνητό χαμόγελό του, που είναι αποτυπωματικό και εκδηλωτικό της απροσμέτρητης ψυχής του,  που κάνει φωτεινό το βλέμμα του.

Παρ' ότι ήταν ιερέας σ' ένα μικρό χωριό κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα, άφησε και εξακολουθεί να αφήνει λαμπροφόρο στίγμα και στάλαγμα απλότητας, σε τέτοιο σημείο, που πραγματικά εκπλήσσεται κανείς.

Πρόκειται για έναν κληρικό, και δεν το γράφουμε συναισθηματικά, αλλά αποτυπώνοντας τη γνώμη πολλών, που στο πρόσωπό του αντιφεγγίζει το παρθενικό βίωμα της απεριόριστης χαράς, όσα και όποια και αν είναι τα προβλήματα.  

Τέτοιοι λειτουργοί του Υψίστου, που μπορεί να μην έχουν πτυχία, αλλά έχουν  καρδιά Χριστού, αποσυμπιέζουν και δεν συμπιέζουν ψυχικά φορτώματα και, χωρίς πολλές φορές να το καταλαβαίνουν, σε στρέφουν στην πληρότητα της εσχατολογικής βεβαιότητας. 

π. Ηλίας Μάκος