ΦΙΛΙΑΤΕΣ: Σ' ένα ταπεινό, αλλά ιστορικό εξωκλήσι του αγίου Γεωργίου

Ένα ταπεινό, αλλά ιστορικό, χάνεται στο βάθος του χρόνου η αρχική ανέγερσή του,  εκκλησάκι του αγίου Γεωργίου, κάτω από το Φοινίκι Φιλιατών, μέσα σε απολαυστική δασώδη περιοχή της Φανερωμένης Φιλιατών, εόρτασε  στις 6 Μαΐου του 2024.

Συγκεντρώθηκαν, τη δεύτερη ημέρα του Πάσχα πιστοί εκεί, και μέσα στη σιγαλιά της φύσης οι καμπάνες ήχησαν πανηγυρικά και χαρμόσυνα και αντιλάλησε το "Χριστός Ανέστη" και οι καρδιές αγαλλίασαν. 

Κηρύττοντας ο θεολόγος π. Ηλίας Μάκος τόνισε ότι "ο άγιος Γεώργιος με το βίο και τη διαγωγή του αισθανόταν, ζούσε και διαλαλούσε συνεχώς την Ανάσταση, γι' αυτό και αναστημένος πορεύτηκε άφοβα προς το μαρτύριο".

Και πρόσθεσε: "Αν ήταν εδώ ανάμεσά μας  ο τροπαιοφόρος άγιος θα μας έλεγε ότι δυσκολίες κι εμπόδια θα συναντούμε πάντοτε στη ζωή μας. Αλλά, εκεί, που τα προβλήματα φαίνεται να οδηγούν σε αδιέξοδο, ας μην απογοητευόμαστε.  Ας προχωρούμε πάντοτε με πίστη κι ελπίδα στον Αναστημένο Χριστό, ο οποίος δεν πρόκειται να μας εγκαταλείψει, όπως συμβαίνει με τους ανθρώπους του κόσμου αυτού, και δεν θα μας διαψεύσει ποτέ".