ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ: Σε γιορτινούς ρυθμούς η αγορά, επιφυλακτικοί οι καταναλωτές...

Αντίστροφα μετρούν πλέον οι μέρες για το Πάσχα και, ως είθισται, οι πολίτες προμηθεύονται ήδη όλα τα απαραίτητα για τις γιορτινές ημέρες, από τις λαμπάδες και τα δώρα για τα βαφτιστήρια μέχρι τα τρόφιμα που θα περιλαμβάνει το πασχαλινό τραπέζι.

Αυξημένη είναι η κίνηση και στη Θεσπρωτική αγορά, η οποία θα λειτουργήσει όλες αυτές τις ημέρες με διευρυμένο ωράριο, ωστόσο επιφυλακτικοί είναι οι καταναλωτές. 

Πέρα από τα ψώνια που αφορούν σε παιδιά και εορτάζοντες, οι καταναλωτές κάνουν έρευνα για τον οβελία, η τιμή του οποίου είναι για μία ακόμη χρονιά «τσιμπημένη», όπως και εκείνη άλλων δημοφιλών εδεσμάτων της περιόδου αυτής. 

Κάπως έτσι, το γιορτινό τραπέζι θα είναι πιο ακριβό φέτος. Πάντως, σε ισχύ είναι το «Καλάθι του Πάσχα» στα σούπερ μάρκετ. 

Μέχρι στιγμής οι καταναλωτές διαπιστώνουν διαφορές στις τιμές των αμνοεριφίων, που αποτελούν τους μεγάλους «πρωταγωνιστές» των ημερών. Στα σούπερ μάρκετ και το «Καλάθι του Πάσχα», οι τιμές στο αρνί στις έξι μεγαλύτερες αλυσίδες -με βάση τις λίστες που έχουν αναρτήσει στο e-katanalotis- φτάνουν έως και τα 10 ευρώ το κιλό, ενώ στο σύνολο των 16 αλυσίδων που μετέχουν στο μέτρο, ανεβαίνουν έως και τα 11,89 ευρώ. Στα συνοικιακά κρεοπωλεία της χώρας, τα αμνοερίφια πωλούνται αυτή τη στιγμή, πιο ακριβά, από 14,50 έως και 15,50 ευρώ το κιλό. Κάτι αντίστοιχο ισχύει και για το τσουρέκι, το οποίο στις έξι μεγαλύτερες αλυσίδες σούπερ μάρκετ πωλείται από 4,20 έως 6,60 ευρώ το κιλό. 

Αρκετές αλυσίδες έχουν μάλιστα επιλέξει να βάλουν στα «καλάθια» τους παραπάνω από μία επιλογές για τους καταναλωτές τους. Υψηλότερες τιμές καταγράφονται σε φούρνους και ζαχαροπλαστεία για το συγκεκριμένο προϊόν. Μεγάλο εύρος τιμών παρατηρείται και στα σοκολατένια αυγά η τιμή των οποίων επηρεάζεται και από την αύξηση στη διεθνή τιμή του κακάο. Στα σούπερ μάρκετ, για παράδειγμα, τα σοκολατένια αυγά 220 γρ. ξεκινούν από 4,20 ευρώ και φτάνουν ακόμη και πάνω από 10 ευρώ, ενώ στα ζαχαροπλαστεία οι τιμές μπορεί να αγγίξουν ακόμα και τα 20 - 25 ευρώ.