ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ: Δύο νέοι ασβέστωσαν και καθάρισαν χώρους στο χωριό τους

Ο πρόεδρος του χωριού Πέντε Εκκλησιές Αντώνης Φ. Αποστόλου και ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Βασίλης Δημ. Μπαλάσκας, νέοι ηλικιακά, έκαναν εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης χώρων στο χωριό τους.

Άσπρισαν εντός του χωριού τη βρύση με ασβέστη και καθάρισαν τον περιβάλλοντα χώρο, ενώ επισκεύασαν τα καθίσματα, δίπλα στον Καλαμά, στην απολαυστική και αναζωογονητική θέση "Σπυροπηγάδια", που είχαν καλυφτεί από φερτά υλικά, και καθάρισαν το σημείο.

Ακόμη ο κ. Αποστόλου ξεκίνησε και συνεχίζει την περιποίηση και τη συντήρηση των πολλών εικονισμάτων του χωριού.

Αξιέπαινες πρωτοβουλίες, που σίγουρα όχι μόνο βελτιώνουν την αισθητική του χωριού, αλλά ταυτόχρονα συμβάλλουν και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των μόνιμων κατοίκων, αλλά και των αποδήμων, όταν βρίσκονται στο χωριό.

Αν σε κάθε χωριό λίγοι, όχι πολλοί, έκαναν ανάλογες ενέργειες και εργασίες, τότε τα χωριά θα εμφάνιζαν μια ωραία εικόνα και δεν θα έμοιαζαν εγκαταλελειμμένα.

Εξάλλου η δραστήρια αδελφότητα των Αποδήμων Οσδινιωτών, που έχει αναγεννητική διάθεση για το χωριό, παρ' ότι οι συνθήκες, πλέον, δεν είναι εύκολες, και φαίνεται αυτό μέσα από συγκεκριμένες πράξεις, αποφάσισε την οργάνωση προσκυνηματικής επίσκεψης-εκδρομής στο Μοναστήρι της Παναγίας της Μίχλας την ημέρα που εορτάζει, στις 8 Σεπτεμβρίου 2024.

Ηλίας Μάκος