Σε πανηγυρική ατμόσφαιρα η Ολυμπιακή Φλόγα στην Ηγουμενίτσα (ΦΩΤΟ)...

                                                                                                  Φωτό: Τατιάνα Στοΐτσεβα  

Αρκετά χρόνια είχε να βρεθεί η Ολυμπιακή Φλόγα, που συμβολίζει το ιδεώδες της ειρήνης, της συμφιλίωσης και της ενότητας.  στην Ηγουμενίτσα, και η υποδοχή της, την Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 στην πρωτεύουσα της Θεσπρωτίας ήταν θερμή και πανηγυρική. 

Έστω και αν η Ηγουμενίτσα υπήρξε σύντομος ενδιάμεσος σταθμός, από τα Γιάννινα στην Κέρκυρα της Ολυμπιακής Φλόγας, ήταν σημαντικό γεγονός το διάβα της από την περιοχή και το άναμμά της .  

Η Ολυμπιακή Φλόγα μεταφέρθηκε από την παραλιακή οδό, στο ύψος της οδού Διον. Φιλοσόφου, έως το   “Πάνθεον”, όπου, παρουσία του δημάρχου Ηγουμενίτσας Παναγιώτη Νταή, άναψε ο βωμός από την Θεσπρωτή Ολυμπιονίκη της κωπηλασίας στο Λονδίνο το 2012 Αλεξάνδρα Τσιάβου..

Ακολούθησαν χαιρετισμοί από το δήμαρχο Ηγουμενίτσας και τον εκπρόσωπο  της Ολυμπιακής Επιτροπής της Γαλλικής Δημοκρατίας, ενώ την τελετή παρακολούθησαν μαθητές σχολείων, εκπρόσωποι τοπικών αρχών και πολλοί πολίτες. 

Η Ολυμπιακή Ιδέα εστιάζει στην ειρήνη, που είναι ο μέγας ευεργέτης των ανθρώπων και στηρίζει το μεγαλείο και την ευημερία των εθνών. 

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες, με τους κλάδους της νίκης στην αρχαία Ελλάδα, τότε συντελούν στην πρόοδο, όταν μόνο συμβάλλουν στην ειρήνη και την προπαρασκευάζουν. 

Η. Μ.