ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Διαμαρτύρεται...

Με δελτίο τύπου ο αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας Θωμάς Πιτούλης διαμαρτύρεται σχετικά "μ
ε τις πρακτικές που μετέρχεται  η νέα  Διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας".

Ειδικότερα αναφέρεται στο δελτίο τύπου: "Από την πρώτη στιγμή που ο Οργανισμός δόθηκε στον παραχωρησιούχο   έχω γίνει δέκτης πολλών διαμαρτυριών, παραπόνων και  ανησυχιών  συμπολιτών και επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στην  Θεσπρωτία, σχετικά με τις πρακτικές που μετέρχεται  η νέα  Διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας.

Θέλω να ενημερώσω όλους τους ενδιαφερομένους και τους συμπολίτες μου ότι από την πρώτη στιγμή έχοντας ως μοναδικό μέσο παρέμβασης την δημοσιοποίηση των ενεργειών της εν λόγω διοίκησης που έρχονται σε ευθεία αντίθεση με τα συμφέροντα της Θεσπρωτίας γενικότερα, αλλά δυστυχώς και με την κοινή λογική , διαμαρτυρήθηκα έντονα και δημοσίως.

Ήλπιζα ότι θα ιδρώσει έστω και λίγο το αυτί των Διοικούντων , ότι για περαιτέρω ενέργειες θα είχαν την ευαισθησία να έχουν μια στοιχειώδη έστω συνεννόηση με τοπικούς φορείς ( χωρίς βεβαίως αυτό να θεωρηθεί παρέμβαση στην εσωτερική λειτουργία του Λιμένα και τις παραχωρημένες εκτάσεις ) ,  για το κοινό καλό .

Να  υπήρχε μια κατ’ αρχήν συνάντηση για ανταλλαγή απόψεων και την διερεύνηση  για πιθανές συνεργασίες και συνέργειες πάντα με γνώμονα το κοινό συμφέρον των Ηπειρωτών των Θεσπρωτών και του Οργανισμού Λιμένος .

Ήμουν πάντοτε της άποψης ότι με συνεννόηση λύνονται προβλήματα και ανοίγονται προοπτικές. Τα αποφασίζουμε και διατάσσουμε δεν έχουν θέση σε μια Ευρωπαϊκή Χώρα .

Οι διοικούντες όμως από ότι φαίνεται μέχρι στιγμής ,  έχουν άλλη άποψη.

Νομίζουν ότι βρίσκονται σε Τριτοκοσμική Χώρα και έτσι ενεργούν .

Έκλεισαν τον Προβλήτα στο παλιό λιμάνι , που χρησιμοποιούσαν οι συμπολίτες σαν χώρο στάθμευσης χωρίς καμία λογική και δημιουργήθηκαν χαοτικές καταστάσεις στο κυκλοφοριακό της Πόλης.

Ειδοποίησαν επαγγελματίες ,  χωρίς να έχουν έτοιμο κανένα απολύτως σχέδιο ανάπτυξης και αξιοποίησης , να ελευθερώσουν χώρους που με βάση τη Σύμβαση τους ανήκουν.

Αυξήσαν υπέρμετρα και πέρα από κάθε λογική τις τιμές των ενοικίων στους χώρους  ελλιμενισμού σκαφών  στα Σύβοτα - Πλαταριά , στους χώρους  εντός των  Λιμενικών  σταθμών και σε άλλες περιοχές τους.

Από το 2022 μετά την κατάθεση των προσφορών που αναδείκνυαν την Εταιρία Grimaldi ως πλειοψηφούσα  για το Λιμάνι της Ηγουμενίτσας ,  ήρθε σε  επικοινωνία  μαζί μου ο  κ. Καμπύλης (συστήθηκε σαν εκπρόσωπος της Εταιρίας) και  προγραμματίσαμε κοινή συνάντηση με το Περιφερειάρχη Ηπείρου στα Ιωάννινα για τις  17 Νοέμβριου 2022 , η οποία  ουδέποτε πραγματοποιήθηκε. 

Από τις 2 Απρίλιου 2024 με την με αριθ. Πρωτ. 51109/6462 επιστολή μου προς τον κ. Paul Kyprianou  , τον ενημέρωσα για τα ΄΄κατορθώματα΄΄ της Διοίκησης  με την παράκληση να μεριμνήσει για τον προγραμματισμό μιας συνάντησης ,  προβλέποντας και  προειδοποιώντας τον για επερχόμενες απευκταίες καταστάσεις που δεν θα ωφελήσουν κανένα .

Για όλα τα ανωτέρω δια μέσου του Περιφερειάρχη Ηπείρου κυρίου Καχριμάνη Αλέξανδρου,  ενημερώθηκε προσωπικά και ο Πρωθυπουργός της χώρας".