Απ' όλα έχει ο... μπαξές της παρανομίας - Πέντε αστυνομικά συμβάντα στην Ήπειρο

Συνελήφθη στις 17-4-2024,  μετά τα μεσάνυχτα, στην Άρτα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διακίνηση ναρκωτικών. Ειδικότερα, σε αστυνομικό έλεγχο που διενεργήθηκε στον ημεδαπό, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη βάρους 342 γραμμαρίων. Σε έρευνα που επακολούθησε στο σπίτι του βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν μεταλλικός τρίφτης κάνναβης και ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας. 

***

Συνελήφθη,  το βράδυ στις 15-4-2024, στα Ιωάννινα από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων ημεδαπός, διότι κατά τον αστυνομικό έλεγχο βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε αναδιπλούμενο μαχαίρι, μήκους 16 εκατοστών.  

***

Συνελήφθη στις 15-4-2024 το απόγευμα στην Πρέβεζα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας ημεδαπή, διότι σε βάρος της εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ιωαννίνων, με ποινή φυλάκισης 2 μηνών για κλοπή.

***

Συνελήφθη στις 16-04-2024, το βράδυ, στην Άρτα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας ημεδαπός, διότι, όπως διαπιστώθηκε ύστερα από αλκοτέστ στο οποίο υποβλήθηκε, οδηγούσε αυτοκίνητο υπό την επίδραση οινοπνεύματος. 

***

Συνελήφθη στις 15-4-2024, το βράδυ,  στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων,  αλλοδαπός διωκόμενος, ο οποίος όπως διαπιστώθηκε κατά τον αστυνομικό έλεγχο, είχε καταδικαστεί από το Τριμελές Εφετείο Κέρκυρας σε ποινή κάθειρξης 11 ετών και χρηματική ποινή 25.000 ευρώ, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών. Επιπλέον, προέκυψε ότι ο αλλοδαπός στερείται των απαιτούμενων εγγράφων εισόδου και παραμονής του στη χώρα.