Χειροτονία διακόνου

Χειροτονία διακόνου στην Εκκλησία της Αλβανίας


Ο Μητροπολίτης Απολλωνίας και Φίερι Νικόλαος, χειροτόνησε την Κυριακή της Ορθοδοξίας σε διάκονο τον κατηχητή της Μητρόπολης Μπερατίου Aurel BardhoBardho.

Κάθε χειροτονία είναι και μια δοξολογική στιγμή για την Εκκλησία της Αλβανίας, αφού ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος, όταν είχε πρωτοαναλάβει τα καθήκοντά του, είχε βρει ελάχιστους κληρικούς, ταλαιπωρημένους από τις διώξεις και όλους σε μεγάλη ηλικία.

Με εκκλησιαστικές εκπαιδευτικές δομές και κυρίως με το φωτεινό έργο του και την αγνή αγάπη, κέρδισε την εμπιστοσύνη δεκάδων ατόμων, που τον ακολούθησαν και έγιναν ιερείς. Οι ελλείψεις ακόμη είναι πολλές, ωστόσο όλο και νέοι άνθρωποι προσέρχονται στο Ιερό θυσιαστήριο.

Και ο νέος διάκονος γνωρίζει ότι υπάρχει ένας αξεπέραστος και θαυμάσιος τεχνίτης, που κάθε μέρα στολίζει, αρκεί να το θελήσουμε, τη ζωή μας, με μια υπέροχη αντανάκλαση ιδανικής ομορφιάς. Αυτός ο τεχνίτης είναι ο Χριστός.

Και χρησιμοποιεί ένα μέσο για να ξεπηδήσει μέσα μας η αυγή, το λαμπρό φως. Ο διάκονος π. Aurel έχει συνειδητοποιήσει πόσο μεγάλο είναι το έργο του ιερέα και πόσο δημιουργικό και ευλογημένο. Ζωγραφίζει τον Χριστό στις καρδιές των ανθρώπων.

π. Ηλίας Μάκος