ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Θα αμφισβητήσει ο δήμος...

Όπως ανακοινώθηκε από το δήμο Ηγουμενίτσας, δεν ισχύει ο νόμος του 1980 για την απ' ευθείας εκποίηση δημοτικών και κοινοτικών εκτάσεων και όσοι  επιχειρήσουν να κτηματογραφήσουν για λογαριασμό τους αυτές τις εκτάσεις, θα διατυπωθούν αμφισφητήσεις από το δήμο Ηγουμενίτσας.

Ειδικότερα τονίζεται στην ανακοίνωση του δήμου: "Σύμφωνα με το άρθρο 28 του Ν. 1080/1980 προβλεπόταν η απευθείας εκποίηση δημοτικών και κοινοτικών εκτάσεων στους αυθαιρέτως κατέχοντες επί δεκαπενταετία τουλάχιστον, και συστηματικώς καλλιεργούμενων ή δενδροφυτευόμενων εκτάσεων κατόπιν αιτήσεως τους στον Δήμο ή κοινότητα εντός διετίας από την έναρξη ισχύος του παραπάνω νόμου. Όμως, η ως άνω διάταξη έχει κριθεί αντισυνταγματική με την αριθμ. 1782/2009 απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας και ως εκ τούτου είναι ανίσχυρη ως αντικειμένη στις συνταγματικές αρχές του κράτους δικαίου και της ισότητας των πολιτών έναντι του νόμου.

Συνεπώς, διευκρινίζεται ότι στις περιπτώσεις όπου φυσικά ή νομικά πρόσωπα επικαλεστούν για την δήλωση και καταχώρηση των δικαιωμάτων τους στην υπό κτηματογράφηση περιοχή  του Δήμου το άρθρο 28 παρ. 1 του Ν. 1080/1980 θα διατυπωθεί σχετική αμφισβήτηση από τον Δήμο Ηγουμενίτσας. Παρακαλούμε προς αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων όλοι οι δημότες να λάβουν σοβαρά υπόψη τα προαναφερόμενα.