Οι Θεσπρωτοί εόρτασαν με λαμπρότητα την επέτειο της 25ης Μαρτίου

Από τη μια έως την άλλη άκρη της Θεσπρωτίας εορτάστηκε η 25η Μαρτίου. 

Σε Ηγουμενίτσα, Παραμυθιά και Φιλιάτες με παρελάσεις, στα χωριά, χωρίς παρελάσεις, αλλά με δοξολογίες, επιμνημόσυνες δεήσεις και κατάθεση στεφάνων.

Και το μήνυμα που δόθηκε είναι ας μη μας καταβάλλουν οι εξωτερικές συνθήκες. Ας μην απελπιζόμαστε από την κατάσταση, που επικρατεί γύρω μας, όσο ζοφερή και αν παρουσιάζεται. 

Μπορούμε να ξεπεράσουμε οποιαδήποτε κρίση και κάθε κίνδυνο, που μας απειλεί. Όχι μόνο με τις δικές μας δυνάμεις, αλλά και με τη βοήθεια του Θεού. 

Οι ήρωες πρόγονοί μας, μάς έδειξαν τον δρόμο. Δρόμο ματωμένο, αλλά και νικηφόρο. 

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

Στην πρωτεύουσα στης Θεσπρωτίας, μετά τη δοξολογία στο ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, χοροστατούντος του  Μητροπολίτου Παραμυθίας Σεραπίωνος, έγινε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων από τον Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου Σεραφείμ Λιάπη (που εκποροσώπησε την Κυβέρνηση), το βουλευτή της Ν.Δ. Βασίλη Γιόγιακα, τον αντιπεριφερειάρχη Θωμά Πιτούλη, το δήμαρχο Ηγουμενίτσας Παναγιώτη Νταή, εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης καθώς και κομμάτων, αλλά και αστυνομικών, στρατιωτικών και λιμενικών αρχών κ. ά.

Ακολούθησε παρέλαση, συλλόγων και μαθητών, την οποία παρακολούθησε πολύς κόσμος. 

ΦΙΛΙΑΤΕΣ

Μετά τη δοξολογία και την επετειακή ομιλία από την εκπαιδευτικό Ηλιάνα Τσιάτσιου, ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από το δήμαρχο Φιλιατών Βασίλη Τζίγκο, τις τοπικές αρχές, συλλόγους, σωματεία και οργανώσεις, ενώ η εκδήλωση έκλεισε με στρατιωτική και μαθητική παρέλαση. 

ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ

Έγινε παρέλαση από μαθητές, αλλά   και Σουλιώτες του Σώματος Απόδοσης Τιμών και Ιστορικής Αναβίωσης, καθώς και του παιδικού τμήματος του Φιλοπρόοδου Ομίλου Παραμυθιάς. 

Προηγήθηκε  δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δονάτου, ομιλία από την εκπαιδευτικό Βασιλική Αντωνιάδη  και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Ηρώων από το δήμαρχο Σουλίου Αθανάσιο Ντάνη κ. ά.. 

Φωτό: Τατιάνα Στοΐτσεβα