ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ: Όλο για γιατρούς ακούμε, αλλά γιατροί δεν έρχονται!

Τέσσερις επί θητεία θέσεις ειδικευμένων ιατρών του κλάδου ΕΣΥ εγκρίθηκαν για το Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών με απόφαση του Υφυπουργού Υγείας Μάριου Θεμιστοκλέους, όπως ανακοινώθηκε από το βουλευτή της Ν.Δ. Βασίλη Γιόγιακα. 

Το θέμα είναι ότι το ακούμε συχνά αυτό, αλλά ειδικευμένοι γιατροί δεν δείχνουν ενδιαφέρον για το Νοσοκομείο Φιλιατών και αναζητούν άλλα μεγαλύτερα. Μάλιστα κάποιοι από τους ειδικευμένους, που έχουν διοριστεί και δουλέψει στο παρελθόν στο νοσοκομείο Φιλιατών έχουν φύγει για άλλα νοσοκομεία, επιζητώντας επιστημονική και επαγγελματική ανέλιξη.   

Πάντως  προκηρύχθηκαν 1 θέση ιατρού ειδικότητας Χειρουργικής στον βαθμό του Επιμελητή Α΄, 1 θέση ιατρού ειδικότητας Εσωτερικής Παθολογίας στον βαθμό του Επιμελητή Α΄, 1 θέση ιατρού ειδικότητας Ακτινολόγου με εμπειρία στον Μαγνήτη στο βαθμό του Διευθυντή καθώς και 1 θέση ιατρού ειδικότητας Εσωτερικής Παθολογίας ή Καρδιολογίας ή Αναισθησιολογίας ή Χειρουργικής στον βαθμό του Επιμελητή Β’, για τη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας. Στη σχετική απόφαση αναφέρεται ότι η προκήρυξη για τις παραπάνω θέσεις πρέπει να έχει εκδοθεί από το Νοσοκομείο Φιλιατών το αργότερο μέχρι τις 6 Μαρτίου 2024 ενώ η προθεσμία υποβολής αιτήσεων αρχίζει στις 12 Μαρτίου 2024 και λήγει στις 29 Μαρτίου 2024.