Στον Οικουμενικό Πατριάρχη

 Στον Οικουμενικό Πατριάρχη η υφυπουργός  Μαρία Κεφάλα μαζί με το Δημόσιο ΙΕΚ Ιωαννίνων 


Στο Φανάρι, στη μήτρα της Ορθοδοξίας, βρέθηκε, συμμετέχοντας στην εκπαιδευτική-πολιτιστική επίσκεψη του Δημόσιου ΙΕΚ Ιωαννίνων στην Κων/πολη , η υφυπουργός Οικογένειας και Κοινωνικής Συνοχής και βουλευτής Ιωαννίνων Μαρία Κεφάλα, όπως και ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος.

Η κ. Κεφάλα, αλλά και ο Μητροπολίτης Μάξιμος και οι σπουδαστές του ΙΕΚ συναντήθηκαν με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο,

Όπως ανέφερε η υφυπουργός "είχαμε την ευκαιρία για μια ανοιχτή και ειλικρινή συζήτηση για τα μείζονα ζητήματα της ανθρωπότητας και της Ορθοδοξίας".

Για όλους τους Ορθοδόξους, αλλά ειδικά για τους Έλληνες, στην εποχή της πολυδιάστατης κρίσης, που ζούμε και εκδηλώνεται μ' ένα ασυνάρτητο και ανεξέλεγκτο και απάνθρωπο τελικά τρόπο, ο ρόλος του Οικουμενικού Πατριαρχείου είναι καθοριστικός για τη διάσωση της αξίας του ανθρώπου.

Γι' αυτό η φλόγα δεν σβήνει η φλόγα της αγάπης για την Μητέρα Εκκλησία, που παρά τις δυσκολίες παραμένει αδούλωτη και στο φρόνημα και στο πνεύμα, συνεχίζοντας παράδοση αιώνων.

Και αυτό, διότι διαχέει προς όλες τις κατευθύνσεις την ανάγκη συνειδητής επιστροφής στην αλήθεια, που εκπορεύεται από την πίστη και τη δύναμή της και αναλαμβάνει υπεύθυνες πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση. Έτσι, στέλνει ένα φως στην Οικουμένη, η οποία έχει παρασυρθεί από μια ψευδαίσθηση ευμάρειας και όλο και απομακρύνεται από κάθε διάθεση ειρηνικής συνύπαρξης.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος εργάζεται για να σταλεί παντού ατόφιο το μήνυμα της σωτηρίας της ψυχής, που αιμοραγεί διάτρητη , εκτεθειμένη και ανοχύρωτη, αναζητώντας διέξοδο, την αποκατάσταση του ανθρώπινου προσώπου, που όλο και εκφυλίζεται, αλλά και την προστασία και του περιβάλλοντος, που το θεωρεί αναπόσπαστο κομμάτι της δημιουργίας.

Και πεποίθησή του ακράδαντη είναι ότι όσοι οι άνθρωποι μένουμε κοντά στο Θεό, θα είμαστε αληθινά ελεύθεροι και καμία εξωτερική βία και επιβολή και υλική δυσκολία δεν μπορεί να μας στερήσει την εσωτερική γαλήνη.

π. Ηλίας Μάκος