Συνελήφθη στην πορεία για το Πολυτεχνείο

Συνελήφθη στις 17-11-2023, το βράδυ, στα Ιωάννινα ημεδαπός, κατά τη διάρκεια πορείας για την 50 η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης, βία κατά υπαλλήλων, διατάραξη κοινής ειρήνης, νόμο περί όπλων και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Ειδικότερα, ο ημεδαπός κατηγορείται ότι προ της σύλληψής του βρίσκονταν σε ομάδα περίπου 100 ατόμων, που συμμετείχαν σε πορεία, τα οποία, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους και κρατώντας κοντάρια, επιτέθηκαν με πέτρες εναντίον της Διμοιρίας Υποστήριξης Ιωαννίνων, που ήταν παρατεταγμένη σε σημείο του κέντρου της πόλης των Ιωαννίνων.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης κατασχέθηκαν κοντάρι με κομμάτι μαύρου υφάσματος καθώς και μαντήλι (για την απόκρυψη των χαρακτηριστικών του προσώπου), τα οποία κατείχε ο κατηγορούμενος, όπως επίσης και 6 πέτρες, που χρησιμοποιήθηκαν κατά την επίθεση εναντίον των αστυνομικών, ενώ από το σημείο του περιστατικού προσήχθησαν ακόμη 10 άτομα.