ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Μια πρωτοβουλία ψυχής επί 32 χρόνια...

Για 32 χρόνια η "Φλόγα" (Σύλλογος Γονέων με νεοπλασματική ασθένεια), και συγκεκριμένα το παράρτημα Ηπείρου στην  Ηγουμενίτσα, οργανώνει ετήσια έκθεση χειροτεχνημάτων, κατασκευών και παραδοσιακών προϊόντων.

Στο Πνευματικό Κέντρο "Πάνθεον" του δήμου Ηγουμενίτσας, όπου λειτουργεί η έκθεση μέχρι και την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023, έγιναν τα εγκαίνιά της την Κυριακή 26 Νοεμβρίου από το Μητροπολίτη Παραμυθίας Σεραπίωνα, ο οποίος επαίνεσε την πρωτοβουλία και δήλωσε ότι θα παράσχει κάθε δυνατή στήριξη, καθώς το έργο, που επιτελείται, έχει να κάνει μ' ένα πολύ ευαίσθητο θέμα.  

"Ψυχή" της έκθεσης αλλά και της "Φλόγας" στην Ήπειρο είναι η Ελευθερία Κώτσιου, που, χωρίς, υπερβολή, μπορεί να χαρακτηριστεί σαν "ιέρεια" της προσφοράς...

Είναι συνεχής η συμπαράσταση της "Φλόγας" στις οικογένειες για την καλύτερη ιατρική, ψυχική και κοινωνική φροντίδα των παιδιών, που νοσούν από καρκίνο. 

Να σημειωθεί ότι η "Φλόγα" εθελοντών έχει επιδείξει ένα τεράστιο έργο αγάπης και φροντίδας για τη στήριξη του παιδιού και της οικογένειας, που βρίσκεται ξαφνικά αντιμέτωπη με τη λαίλαπα του καρκίνου. 

Το τμήμα της Ηπείρου, ξεκινώντας από την Ηγουμενίτσα το 1991 δημιούργησε  ένα ανθρώπινο δίκτυο με πυρήνες Αγάπης και εθελοντισμού και στους τέσσερις νομούς της Ηπείρου και έχει αναπτύξει μια ιδιαίτερα σημαντική δράση με αποτέλεσμα να αποτελεί σήμερα  βασικό πυλώνα στο συνολικό έργο της "Φλόγας". 

Φωτό: Νίκος Φάτσιος/Θεσπρωτικός Παλμός