Μάλιστα είχε επισκεφτεί το λαογραφικό μουσείο του χωριού, το οποίο είναι ένα από τα πρώτα, που λειτούργησαν στη Θεσπρωτία.
Μάλιστα μεταξύ άλλων έγραψε στο βιβλίο επισκεπτών: "Ενθουσιάστηκα, που είδα τα ξύλινα δοχεία και τα κουτάλια και τα σκεύη από ξύλο και το χαμηλό τραπέζι, ακριβώς, όπως το ήξερα από τον πόλεμο του KOURVELISH στη Β. Ήπειρο. Τα λίκνα του βρέφους είναι πραγματικά αξέχαστα. Συγχαίρω το χωριό, που έχει μια τόσο αξιομνημόνευτη έκθεση".
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο N. Hammond, που διατηρούσε σχέσεις με τον μακαριστό Πολυδροσίτη ευεργέτη Χρυσόστομο Λαμπρίδη, είχε αναγορευτεί διδάκτορας των Τμημάτων Ιστορίας-Αρχαιολογίας και Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στις 10 Μαΐου του 1996.
Ο Hammond υπήρξε λάτρης της Ελλάδας, κατά το Β Παγκόσμιο Πόλεμο πολέμησε στο ελληνικό μέτωπο και αργότερα ανέπτυξε πλούσια αντιστασιακή δράση, για την οποία τιμήθηκε από τη χώρα μας με το Παράσημο του Φοίνικος.
Μετά τον πόλεμο διατέλεσε καθηγητής στα πανεπιστήμια του Κέμπριτζ και του Μπρίστολ. Δίδαξε επίσης ως επισκέπτης καθηγητής και επίτιμος διδάκτορας σε πολλά ακόμα πανεπιστήμια.
Συνέδεσε το όνομά του με την Ελλάδα και την ελληνική ιστορία και ανέδειξε πολλά στοιχεία των αρχαίων Ηπειρωτών και των αρχαίων Μακεδόνων.