Απόπειρα κλοπής από ιερό ναό


Άμεσος ήταν ο εντοπισμός και η σύλληψη στις 25-9-2023, το βράδυ, στα Ιωάννινα από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων ημεδαπού, ο οποίος κατηγορείται για απόπειρα κλοπής και παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τον κατηγορούμενο σε προαύλιο χώρο ναού στα Ιωάννινα και όπως διαπιστώθηκε λίγη ώρα νωρίτερα προσπάθησε να διαρρήξει τα ντουλάπια του πρόναου χωρίς να αφαιρέσει κάτι.

Επιπλέον, από την έρευνα που ακολούθησε βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν 31ναρκωτικά χάπια.

***

Εξάλλου στο πλαίσιο ερευνών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων ταυτοποιήθηκαν τρεις ημεδαποί άνδρες και μία γυναίκα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για διακεκριμένες κλοπές, τελεσμένες και σε απόπειρα.

Ειδικότερα, όπως διακριβώθηκε, το τελευταίο χρονικό διάστημα οι κατηγορούμενοι ενώθηκαν με σκοπό τη διάπραξη κλοπών από επιχειρήσεις σε περιοχές των Ιωαννίνων, χρησιμοποιώντας το αυτοκίνητο της ημεδαπής συνεργού τους και ενεργώντας με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά.

Από την έρευνα διαπιστώθηκε, ότι οι κατηγορούμενοι εμπλέκονται σε τρεις περιπτώσεις κατά το τελευταίο 10ήμερο και συγκεκριμένα:

  • σε απόπειρα κλοπής και κλοπή σε βάρος της ίδιας επιχείρησης, από όπου αφαίρεσαν 4 κουλούρες πλέγματος, αξίας 160 ευρώ και
  • σε κλοπή ανταλλακτικών από συνεργείο αυτοκινήτων, αξίας 2.000 ευρώ.

Κατά την εξέλιξη της έρευνας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα αφαιρεθέντα αντικείμενα στις οικίες των ημεδαπών και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.