Από τηλεφωνικές απάτες "κέρδισαν" 100.000 ευρώ!

Η μεθοδική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων οδήγησε στην ταυτοποίηση αλλοδαπής, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, απάτη και απόπειρα απάτης κατ’ εξακολούθηση.

Ειδικότερα, όπως διακριβώθηκε σε συνεργασία και με αρμόδιες αλλοδαπές αρχές, η κατηγορούμενη λειτουργούσε ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης, η οποία δραστηριοποιούνταν στις τηλεφωνικές απάτες, έχοντας το ρόλο «εισπράκτορα».

Πιο συγκεκριμένα, μέλη της οργάνωσης πραγματοποίησαν κατά το χρονικό διάστημα 7-9 Ιουνίου 2023 πλήθος αιφνιδιαστικών τηλεφωνημάτων σε ανυποψίαστους πολίτες σε περιοχές των Ιωαννίνων, κυρίως ηλικιωμένους, και παριστάνοντας τους αστυνομικούς αλλά και στενά συγγενικά τους πρόσωπα, που δήθεν είχαν προκαλέσει τροχαίο ατύχημα, τους ζητούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά για την αποφυγή των συνεπειών του νόμου.

Με τον τρόπο αυτό, κατά το παραπάνω χρονικό διάστημα, κατάφεραν να εξαπατήσουν ηλικιωμένη, από την οποία απέσπασαν χρήματα και τιμαλφή, συνολικού ύψους 100.000 ευρώ. 

Επίσης, διακριβώθηκε ότι τα μέλη της οργάνωσης επιχείρησαν να εξαπατήσουν τουλάχιστον ακόμη 6 άτομα, από τα οποία προσδοκούσαν συνολικό χρηματικό όφελος 688.000 ευρώ. 

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ η έρευνα για την ανακάλυψη της ταυτότητας και των υπόλοιπων μελών της οργάνωσης συνεχίζεται.