Έφυγε από τη ζωή πλήρης ημερών...

Ένα δραστἠριο πρόσωπο της Ηπειρώτικης Αποδημίας Αθηνών, «έφυγε» από τη ζωή, πλήρης ημερών, σε ηλικία 93 ετών. 

Πρόκειται για τον Κωνσταντίνο Γκούμα, η κηδεία του οποίου έγινε στην Αθήνα, παρουσία του Προέδρου της Βουλής Κων. Τασούλα, του πρώην υπουργού Θεόδωρου Κασίμη, πολλών πρώην συνεργατών και αποδήμων Ηπειρωτών, που του έτρεφαν μεγάλη εκτίμηση. 

Ο  Κων. Γκούμας κατάγονταν από το Βασιλικό Πωγωνίου,  το οποίο λάτρευε κυριολεκτικά. 

Στην είσοδο του χωριού έχει αναγείρει μάλιστα και ένα εξωκλήσι αφιερωμένο στην Αγία Μαρίνα,  τιμώντας τη μνήμη της μητέρας του.  Για πολλά χρόνια το ετήσιο «άνοιγμα» της Αγίας Μαρίνας, κατά  το οποίο τελούνταν Θεία λειτουργία και μνημόσυνο των γονέων του, ενώ ακολουθούσε  αποτελούσε προορισμό, τόπο συνάντησης και συνάθροισης απόδημων και ντόπιων φίλων του Κων. Γκούμα. 

Ο αείμνηστος πλέον Κώστας, ήταν ένας από τους αυτοδημιούργητους Ηπειρώτες αποδήμους, που έφυγαν φτωχά παιδιά από τα χωριά τους και αναδείχτηκαν στη συνέχεια σε επιτυχημένους επιχειρηματίες. Και τα κατάφερε με πολύ κόπο και μόχθο, χωρίς ποτέ να ξεχάσει από που προερχόταν.

Αρχικά εργάστηκε ως τυπογράφος, στη συνέχεια ίδρυσε μεγάλη εκδοτική επιχείρηση, μέσω της οποίας εξέδωσε πλήθος βιβλίων, συγγραμμάτων κα. 

Η τελευταία επιχειρηματική του δραστηριότητα, ήταν των καταστημάτων φαγητού GOODY’ S, ιδρύοντας καταστήματα σε Αθήνα, Γιάννινα και Ηγουμενίτσα. Αρχικά οι επιχειρήσεις είχαν μια πολύ καλή εξέλιξη, ωστόσο ο Κων. Γκούμας τα τελευταία χρόνια, σταδιακά αποσύρθηκε από τη δραστηριότητα.

Η μνήμη του, όπως και το παράδειγμα της εργατικότητάς του, θα παραμένουν ανεξίτηλα στους συμπατριώτες του Βασιλικιώτες, αλλά και στους απόδημους Ηπειρώτες.