Απ' όλα έχει ο... μπαξές!

Συνελήφθησαν μεσημβρινές ώρες στις 28.6.2023 στο συνοριακό σημείο ελέγχου Κακαβιάς από αστυνομικούς του οικείου Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου δύο αλλοδαποί (άνδρας και γυναίκα) σε διαφορετικές περιπτώσεις, κατά τη διαδικασία εξόδου τους από τη χώρα.    

Ειδικότερα, διαπιστώθηκε ότι εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης:

·         του Ανακριτή Πρωτοδικείου Θεσπρωτίας για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών σε βάρος της αλλοδαπής.

·         της Ανακρίτριας Πρωτοδικείου Ηλείας για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής σε βάρος του αλλοδαπού.

Συνελήφθη στις 28-6-2023, το βράδυ, στα Ιωάννινα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων αλλοδαπός, που κατηγορείται για παράνομη είσοδο στη χώρα και πλαστογραφία πιστοποιητικών. Ειδικότερα, κατά τον αστυνομικό έλεγχο ο συλληφθείς κατείχε και επέδειξε πλαστό δελτίο αιτήσαντος άσυλο αλλοδαπού, το οποίο κατασχέθηκε, ενώ διακριβώθηκε ότι στερούνταν των απαιτούμενων ταξιδιωτικών εγγράφων για τη νόμιμη είσοδό του στη χώρα. 


Συνελήφθη στις 28-6-2023, το μεσημέρι, στην Πρέβεζα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας αλλοδαπός, διότι, όπως προέκυψε, σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Πλημμελειοδικών Τρικάλων για το αδίκημα της διακεκριμένης κλοπής κατ’ εξακολούθηση, τετελεσμένης και σε απόπειρα.

* Συνελήφθη στις 27-6-2023, το μεσημέρι, σε περιοχή της Άρτας από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Άρτας ημεδαπός, διότι, όπως διαπιστώθηκε, οδηγούσε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο υπό την επίδραση οινοπνεύματος.

Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας κλοπή σε βάρος ηλικιωμένου, που έγινε στις 24-6-2023, το πρωί στην Άρτα. Ειδικότερα, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ημεδαπής, η οποία μαζί με δύο ακόμη ημεδαπές πλησίασαν ηλικιωμένο άτομο και με τη μέθοδο της απασχόλησης αφαίρεσαν από την τσέπη του χρηματικό ποσό 200 ευρώ.

* Συνελήφθη στις 25-6-2023, το μεσημέρι σε περιοχή της Άρτας από αστυνομικούς του Γ’ Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Αντιρρίου-Ιωαννίνων ημεδαπός, διότι  σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε με ηλεκτρονική συσκευή (αλκοολόμετρο), διαπιστώθηκε ότι οδηγούσε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο υπό την επίδραση οινοπνεύματος.

Συνελήφθησαν στις 27-6-2023, το απόγευμα σε περιοχή των Ιωαννίνων από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων δύο αλλοδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών. Ειδικότερα, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφορίας, οι αστυνομικοί εντόπισαν τράκτορα, στον οποίο επέβαιναν οι δύο αλλοδαποί. Σε έλεγχο που διενεργήθηκε στο ρυμουλκούμενο του τράκτορα βρέθηκαν τρεις αλλοδαποί, οι οποίοι στερούνταν των απαιτούμενων ταξιδιωτικών εγγράφων για τη νόμιμη είσοδο και παραμονή τους στη χώρα. Από την έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι οι τρεις αλλοδαποί είχαν καταβάλει σε άγνωστο άτομο το συνολικό χρηματικό ποσό των 7.000 ευρώ, προκειμένου οι δύο συλληφθέντες να τους μεταφέρουν από περιοχή της Θράκης εκτός χώρας, με τελικό προορισμό τη Βόρεια Ευρώπη.