ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ: Πανηγυρικά εορτάστηκε ο άγιος Δονάτος, Επίσκοπος Ευροίας

Με διήμερες λατρευτικές εκδηλώσεις, Σάββατο 29 Απριλίου και Κυριακή 30 Απριλίου εορτάστηκε ο  άγιος Δονάτος, Επίσκοπος Ευροίας, όπου παρέστησαν οι αρχές του τόπου.

Προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Τίτου έγιναν διήμερες λατρευτικές εκδηλώσεις στον Μητροπολιτικό Ναό Παραμυθιάς, με αρχιερατικό εσπερινό και λιτανεία τεμαχίου του λειψάνου του και της εικόνας του την παραμονή, και ανήμερα με αρχιερατική θεία λειτουργία. 

Η ζωή και τα θαύματα του αγίου Δονάτου μας υπενθυμίζουν συνοπτικά την αποστολή των Χριστιανών μέσα στον κόσμο: Να μην χάσουμε την πνευματική χριστιανική ιδιότητά μας. Γιατί, αν τη χάσουμε, θα αχρηστευτούμε τελείως. Εάν περιφρονήσουμε τη χάρη του Θεού και τη διώξουμε από μέσα μας, τότε κινδυνεύουμε να εκτεθούμε και να διασυρθούμε.

Επομένως, διδασκόμενοι από τον άγιο Δονάτο, οφείλουμε να κάνουμε καλή χρήση της ελευθερίας μας, για να μην εκπέσουμε από την υψηλή κλήση του Χριστιανού. 

Ας γίνουμε κι εμείς, όπως κι εκείνος, "άλας της γης", για να προλαβαίνουμε την ηθική σήψη και να επιδρούμε ευεργετικά στο περιβάλλον. 

Η. Μ.