ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Ποιοι επιστήμονες μίλησαν για την μετά κορωνοϊό εποχή

Έγινε με επιτυχία η ημερίδα με θέμα: «Ενημέρωση πολιτών για την post covid εποχή και την πρόληψη ιατρικών παθήσεων-εξαρτήσεων», που διοργάνωσαν ο Δήμος Ηγουμενίτσας και το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου, σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσπρωτίας και με την πολύτιμη αρωγή του Συλλόγου Βελλαϊτών.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 26 Μαρτίου, παρουσία αυτοδιοικητικών εκπροσώπων, φορέων, επιστημόνων και πολιτών, στο πλαίσιο του συμμετοχικού σχεδιασμού του Δήμου για την μετά COVID υγεία, σ’ ένα Οδοιπορικό Υγείας, Αλληλεγγύης και από κοινού συνέργειας φορέων, Ιατρών, Δήμων και Συλλόγων για την post covid εποχή και την πρόληψη ιατρικών παθήσεων-εξαρτήσεων.

Σε δελτίο τύπου ο δήμος Ηγουμενίτσας αναφέρει: "Ευχαριστούμε και συγχαίρουμε τον συντονιστή της ημερίδας κ. Στέφανο Φούσα, Συντονιστή Τομέα Καρδιάς στο Metropolitan General, ε. Καθηγητή και π. Πρόεδρο της  Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, καθώς και την εξαίρετη επιστημονική του ομάδα για την πολύτιμη συμβολή τους στην ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας με τρόπο προσιτό και κατανοητό σε κάθε συμπολίτη μας.

Πιο συγκεκριμένα ευχαριστούμε τους κάτωθι εκλεκτούς επιστήμονες κ.κ.:

Χαράλαμπος Γώγος, Καθηγητής-Διευθυντής Παθολογικής-Λοιμωξιολογικής Κλινικής Metropolitan General («Η σημερινή κατάσταση των λοιμώξεων»), Γιάννης Γουδέβενος, Καθηγητής Καρδιολογίας, π. Πρόεδρος ΕΚΕ («Πρόληψη καρδιαγγειακών παθήσεων, μια δια βίου πρόκληση»), Χρήστος Γιάγκας, Αγγειοχειρουργός («Αγγειοπάθειες»), Σωτήριος Γιάκης, Dr. Χειρουργός Οδοντίατρος-Εμφυτευματολόγος («Οδοντιατρική πρόληψη»), Αθηνά Ζαχαρή, Ψυχίατρος (Θλίψη και κατάθλιψη»), Αικατερίνη Μακατσώρη, MD, PhD, FEBU, Ουρολόγος («Παθήσεις του προστάτη»), Ανδομάχη Πετσίνη, Πνευμονολόγος – Φυματιολόγος ΜΑΦ Γ.Ν. Φιλιατών («Καρκίνος του πνεύμονα»), Σίσυ Τασολάμπρου, Ειδική Γαστρεντερολόγος–Ενδοσκόπος («Πρόληψη καρκίνου παχέως εντέρου»), Λαμπρινή Τάτση, Συντονίστρια 2ης ΤΟΜΥ, Γενικός Ιατρός («Καρκίνος μαστού και τραχήλου της μήτρας»), Μιρέλα Κυριάκου, Μαία, Σύμβουλος Μητρικού Θηλασμού, Μέλος Ελληνικής Ψυχοπροφυλακτικής Εταιρείας («Η σημασία του μητρικού θηλασμού»), κ. Κώστας Τσαγκλής, Δικηγόρος, («Νομική Προστασία στην υγεία»), Σταύρος Σταύρου, Πολιτικός επιστήμων-Msc («Ο εθισμός στο Διαδίκτυο στη διάρκεια της πανδημίας»)".

Φωτό: Δήμος Ηγουμενίτσας