Ελειπε από την περιοχή και ήρθε με δωρεά 1,8 εκ. ευρώ!

Εγκαινιάστηκε, την Τρίτη 28 Μαρτίου, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο το νέο υπερσύγχρονο PET-CT,
 σύστημα ποζιτρονικής και αξονικής τομογραφίας PET/CT,  δωρεά από το Ίδρυμα Νιάρχος, το ύψος της οποίας ανήλθε στα 1,8 εκατομμύρια.


Αποτελεί το πρώτο στα Ιωάννινα και την Ήπειρο και θα εξυπηρετήσει τους ασθενείς της ευρύτερης γεωγραφικής περιοχής, που περιλαμβάνει την Δυτική-Βορειοδυτική Ελλάδα, τη Δυτική Μακεδονία, αλλά και την Κέρκυρα, τους Παξούς, την Λευκάδα.


Στην τελετή εγκαινίων παρευρέθηκε η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας κα Μίνα Γκάγκα, η οποία μεταξύ άλλων τόνισε ότι οι δωρεές του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος είναι οι μεγαλύτερες που έχουμε στην υγεία. Είναι διαχρονικές, όχι μόνο για την πανδημία. Και δεν είναι μόνο τα μηχανήματα, που είναι άριστα τεχνολογικά: Είναι η ποιότητα του χώρου, που δημιουργεί ένα αίσθημα ασφάλειας και ηρεμίας για τον άρρωστο, που συνήθως έρχεται να εξεταστεί με άγχος και φόβο, με πιθανή διάγνωση κακοήθειας. Η σταδιοποίηση εκεί είναι απαραίτητη, γιατί χωρίς αυτή, δεν μπορούμε να χαράξουμε θεραπεία και να δώσουμε θεραπεία στον άρρωστο".

Και πρόσθεσε: "Βρισκόμαστε σε ένα από τα μεγαλύτερα τριτοβάθμια νοσοκομεία της χώρας, ένα πανεπιστημιακό νοσοκομείο, που προσφέρει εξαιρετικές υπηρεσίες. Το νοσοκομείο βρίσκεται σε ένα σύγχρονο κτίριο, είναι δηλαδή από τα πιο σύγχρονα νοσοκομεία,  που έχουμε και στην Ελλάδα και μια από τις καλύτερες δομές που διαθέτουμε. Είναι ένα πολύ μεγάλο νοσοκομείο, εξυπηρετεί έναν πληθυσμό που ξεπερνάει το μισό εκατομμύριο". 

Για την εύρυθμη λειτουργία του μηχανήματος το Κλινικό Εργαστήριο Πυρηνικής Ιατρικής έχει στελεχωθεί, με νοσηλευτικό, ιατρικό και διοικητικό προσωπικό, ενώ έχει προκηρυχθεί θέση ιατρού ειδικότητας πυρηνικής ιατρικής.