Λαμπρά και με πλήθος κόσμου εορτάστηκε η 25η Μαρτίου στη Θεσπρωτία...

Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου εορτάστηκε η 25 Μαρτίου στη Θεσπρωτία. Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν στην Ηγουμενίτσα με τη μαθητική παρέλαση, όπου συμμετείχαν και σύλλογοι, αφού προηγήθηκε επιμνημόσυνη δέηση από τον Μητροπολίτη Παραμυθίας Τίτο και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων.

Μετά το τέλος της παρέλασης ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια στην πλατεία Δημαρχείου. 

Στην Παραμυθιά έγινε μαθητική παρέλαση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων.

Στρατιωτική και μαθητική παρέλαση πραγματοποιήθηκε και στους Φιλιάτες, όπως και κατάθεση στεφάνων. 

Την παραμονή της 25ης Μαρτίου, ως πράξη τιμής για τη συμβολή των Σουλιωτών στην Επανάσταση του 1821, στον ιστορικό χώρο του Σουλίου και συγκεκριμένα στη θέση "Πηγάδια", κατατέθηκαν, μετά την επιμνημόσυνη δέηση, στεφάνια από το δήμαρχο Σουλίου, τον πρόεδρο της κοινότητας Σαμονίβας και μαθητές του Λυκείου Παραμυθιάς.  

Το '21 είναι ένας θρύλος, που τον έγραψαν οι Έλληνες εκείνης της περιόδου, γιατί ήταν ελεύθεροι ψυχικά.  Εμείς σήμερα; 

Και ήταν ελεύθεροι, γιατί προτίμησαν να σκοτωθούν πολεμώντας ή να πεθάνουν από την πείνα και από τα δεινά, παρά να συμβιβαστούν. "Τρέλα", θα πει κανείς. Αλλά  σ' αυτή την τρέλα, οφείλουμε εμείς την ελευθερία μας. 

Οι Έλληνες οφείλουμε να είμαστε λαός της μνήμης. Και σε τούτο εδώ τον τόπο μόνο ελεύθερες ψυχές ταιριάζει να ζουν. Ψυχές, που δεν προδίδουν τους ατίμητους θησαυρούς της παράδοσης, αντί ευτελών ανταλλαγμάτων μιας ζωής παραδομένης.