ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Διακρίθηκαν μαθητές

Στον διαγωνισμό, Βόρειας Ελλάδας, πειραμάτων ΕΟΕS (Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών), που διοργάνωσε η Πανελλήνια Ένωση Εργαστηριακών Κέντρων Φυσικών Επιστημών (ΠΑΝΕΚΦΕ), διακρίθηκαν τρεις μαθητές από το 2ο Γενικό Λύκειο Ηγουμενίτσας, που αποτελούσαν την ομάδα του σχολείου και συγκεκριμένα οι: Κων/νος Λώλος, Θεόδωρος Μητσιώνης, Κάρολος Μητσιώνης.  

Φαίνεται σε τέτοιες διακρίσεις το καλό επίπεδο των μαθητών και των καθηγητών τους, αλλά και η φροντίδα των γονέων τους. 

Η EOES είναι ο Διεθνής Διαγωνισμός Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών, που ιδρύθηκε το Δεκέμβριο 2020, με νέο θεσμικό πλαίσιο (M.K.O. – έδρα Λουξεμβούργο) από 20 Ευρωπαϊκές χώρες.

Είναι ένας μαθητικός διαγωνισμός πειραμάτων στα μαθήματα φυσικών επιστημών (Φυσική – Χημεία – Βιολογία) όπου συμμετέχουν τριμελείς ομάδες μαθητών μέχρι 17 ετών (μαθητές Α΄ και Β΄ τάξης Λυκείου) από χώρες – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τη διεξαγωγή του διαγωνισμού και την επιλογή των ομάδων που συμμετέχουν για την Ελλάδα, έχει αναλάβει το επιστημονικό σωματείο ΠΑΝ.Ε.Κ.Φ.Ε., μέσω των Ε.Κ.Φ.Ε.

  • Στον Πανελλήνιο διαγωνισμό Βόρειας Ελλάδας, που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη, συμμετέχουν οι μαθητικές ομάδες που προκρίθηκαν από τους τοπικούς Διαγωνισμούς των Ε.Κ.Φ.Ε. των Περιφερειών Θεσσαλίας, Ηπείρου, Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και Ιονίων νήσων.