Μεγάλη πρωτοβουλία αγάπης με τρόφιμα, ρούχα και φάρμακα

Του π. Ηλία Μάκου

Μια πρωτοβουλία αγάπης μεγάλου μεγέθους έφερε σε πέρας η Ορθόδοξη Νεολαία Τιράνων, καθοδηγούμενη από τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Αναστάσιος, που η σκέψη του και η καρδιά του είναι πλημμυρισμένες με αγάπη. 

Απηύθυναν κάλεσμα εντός και εκτός Αλβανίας και κατάφεραν να προσφέρουν μεγάλες ποσότητες τροφίμων, ρούχων και φαρμάκων σε εκατοντάδες οικογένειες κατά την εορταστική περίοδο.  

Όπως αναφέρουν οι Olimbi Pelushi και Kristi Çollaku, μέλη της Ορθόδοξης Νεολαίας Τιράνων, "το παράδειγμα και το μοντέλο, που δίνει ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος, εμπνέει τους νέους μας να είναι συμπονετικοί και αλληλέγγυοι, αναλαμβάνοντας συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, σκορπίζοντας ελπίδα και χαρά".

Και προσθέτουν: "Κανείς μας δεν θα μπορούσε να πιστέψει ότι αυτό θα συνέβαινε αλλά "τα πράγματα που είναι αδύνατα με τους ανθρώπους, είναι δυνατά με τον Θεό". Με ευγνωμοσύνη και χαρά μας υποδέχτηκαν σε οικογένειες, εκκλησίες, δημόσιους χώρους, εκφράζοντας πολλές ευχαριστίες και σεβασμό στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας και στον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Αναστάσιο".

Οι νέοι, οι Ορθόδοξοι νέοι της Αλβανίας, έβαλαν στο επίκεντρο του προσωπικού τους ενδιαφέροντος τον πλησίον.

Και ένιωσαν ότι αξίζει να τον βοηθήσουν και πάλι και πάλι και πάλι. Δεν περιδιαβάζουν στην επιφάνεια των φαινομένων , μένοντας ουσιαστικά άπρακτοι, αχθοφόροι απλοί μιας ιδιότητας, αλλά κάνουν τον κόπο να περάσουν στο στίβο της πνευματικής εφαρμογής των όσων πιστεύουν, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για την υλοποίηση των πιστευμάτων τους.

Τα έργα τους είναι εκδηλώσεις της πίστης και καρποί της αγάπης. Πρόκειται για φιλανθρωπία, που αποτελεί διέξοδο ενός δυναμισμού, που εμπνέεται από τον χριστιανικό ανθρωπισμό και τις προεκτάσεις του. 

Στις συνειδήσεις των νέων δεν έχει ξεθωριάσει η ψυχική αναγκαιότητα του δοσίματος, που αποτελεί καρπό γνήσιο του εσωτερικού βιώματος. Οι καλές πράξεις του τονίζουν τον πνευματικό χαρακτήρα τους και ανεβάζουν ψηλά την αξία τους.