"Τροφή" για σχόλια...

Η αναβολή, λόγω καιρικών συνθηκών, σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή, της επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σε περιοχές της Ελληνικής Μειονότητας, που βρέθηκε στα Τίρανα στις 6 Δεκεμβρίου, προκάλεσε διάφορα σχόλια. 

Ο "ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ" Ιωαννίνων έγραψε σχετικά: "Τη λύπη του για την αναβολή της επίσκεψης στα χωριά της Ελληνικής Μειονότητας εξέφρασε και ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης από τα Τίρανα, ο οποίος πρόσθεσε ότι ανανεώνει την επίσκεψή του για το συντομότερο δυνατό χρόνο.  Την ίδια δήλωση έκανε και κατά τη συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο, τονίζοντας ότι «αισθάνομαι την ανάγκη να βρεθώ δίπλα στους ομοεθνείς μας, που ζουν και διαπρέπουν εδώ και να τους παρέχουμε μέγιστη στήριξη ως ελληνικό κράτος». Η αναβολή της επίσκεψης έδωσε «τροφή» για πολλά σχόλια τόσο εντός της Ελλάδος, όσο και εντός της Αλβανίας, καθώς πολλοί τη συνέδεσαν με το άρθρο πρώην Αλβανού διπλωμάτη, που εστίαζε στην επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στη Χειμάρρα και εγκαλούσε τον Ράμα, γιατί την επέτρεψε και θα δινόταν η εικόνα ότι η Χειμάρρα «είναι ελληνικός δήμος», κάτι δηλαδή που είναι ιστορικά καταγεγραμμένο".

Επί του θέματος ο  ΣΥΡΙΖΑ  σε ανακοίνωση ανέφερε μεταξύ άλλων: "Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας δήλωσε ρητά ενώπιον του κ Μητσοτάκη: "Ελπίζω να βρείτε χρόνο να επισκεφθούμε μαζί την Ελληνική Εθνική Μειονότητα". Έτσι επιβεβαίωσε περίτρανα ότι η επίσκεψη στη Χειμάρρα, Λειβαδιά και Δερβιτσάνη ακυρώθηκε καθ’ υπαγόρευση του κ. Ράμα, και όχι λόγω δήθεν "καιρικών συνθηκών" στις περιοχές αυτές".