Επιτοίχιο ημερολόγιο 2023 από την ενορία Κεστρίνης αφιερωμένο στον Άγιο Μηνά

Η ενορία Κεστρίνης κυκλοφόρησε επιτοίχιο ημερολόγιο του 2023, το οποίο είναι αφιερωμένο στον άγιο Μηνά.

Κάθε χρόνο είναι αφιερωμένο και σε διαφορετικό θέμα.

Αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στο ημερολόγιο:

"Ο άγιος Μηνάς τους κατοίκους του χωριού Κεστρίνη Θεσπρωτίας τους γεμίζει φως. Και το χαίρονται, χαίρονται το φως από τον προστάτη τους άγιο.

Και το ζουν ή μάλλον τους ζει το φως του αγίου Μηνά. Δεν θα ήταν άστοχο να πούμε πως φως και ζωή μένουν αχώριστα και χωρίς φως ζωή δεν γίνεται. Γι' αυτό και όσο ζούμε διψάμε το φως, συνέχεια το αναζητάμε. 

Αν από το κατώφλι των δύο ναών (παλαιού και νέου) του αγίου Μηνά, που υπάρχουν στην Κεστρίνη, κοιτάξεις ψηλά, και βέβαια όχι με τούτα τα μάτια, αλλά μ' εκείνα της ψυχής, κι αν αφουγκρασθείς  με τ' αυτιά πάλι της ψυχής, θα ακούσεις από τα ύψη έναν λόγο: Όρμησε χωρίς παρεκκλίσεις, χωρίς καθυστερήσεις, κάνε την έφοδο για μια αληθινή ζωή. 

Για να ολοκληρωθεί, όμως, μια τέτοια έφοδος, πρέπει να προηγηθεί μια ολοκληρωτική απαλλοτρίωση. 

Ο άνθρωπος της γης, χωρίς τη θέα του ουρανού, χωρίς την προσδοκία του ουρανού, δεν μπορεί να είναι και να νιώθει ευτυχία και χαρά. Είναι αλήθεια πως, αν θέλουμε να είμαστε με το μέρος του Θεού, αξίζει να απλώνουμε κάθε στιγμή το χέρι της θέλησής μας και να πιάνουμε σταθερά το χέρι του Θεού. Έτσι θα βαδίζουμε δυνατοί και νικητές στις καθημερινές δυσκολίες. Πάνω απ’ όλα να νιώθουμε μια απέραντη σιγουριά πως «αν ο Θεός είναι μαζί μας, ποιος μπορεί να είναι ο εναντίον μας;». 

Ο άγιος Μηνάς μας καλεί να περάσουμε από το τώρα στο πάντοτε. Μας καλεί να σπάσουμε τον κλοιό κάθε φράγματος  και να εισέλθουμε στην περιοχή της λύτρωσης. 

Μας δείχνει την ουσία μας, τους πόθους μας, τις δυνατότητές μας, την αφετηρία μας, προ παντός το τέρμα και τον προορισμό μας. 

 

Κάποιοι έχουν να διηγηθούν παρεμβάσεις του αγίου Μηνά στη ζωή τους. Εδώ καταγράφονται κάποια από τα θαύματα, που υπάρχουν στο βίο του...".