Μονοεδρική η Θεσπρωτία; -Ποιο κόμμα κινδυνεύει να χάσει την έδρα...

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του αθηναϊκού τύπου, η Θεσπρωτία θα ξαναγίνει μονοεδρική.

Και αυτό, γιατί παρατηρείται μείωση του πληθυσμού στο νομό, αλλά και στην Ήπειρο. 

Ακόμη  δεν καθορίστηκαν οι βουλευτικές έδρες στην επικράτεια, αφού δεν ανακοινώθηκαν τα επίσημα αποτελέσματα της απογραφής από τη Στατιστική Υπηρεσία,  ωστόσο οι αναλυτές θεωρούν όχι απλά υποθετική, αλλά δεδομένη την μονοεδρικότητα, για μια ακόμη φορά, του νομού Θεσπρωτίας. Θα το δούμε, βέβαια, όταν έρθει η ώρα. 

Αν, λοιπόν,  γίνει, που όλα σ' αυτό κατατείνουν, μονοεδρική η Θεσπρωτία, ποιο κόμμα κόμμα κινδυνεύει να χάσει την έδρα; 

Με βάση τα δεδομένα από το 2012 και μετά, οπότε "βούλιαξε" το ΠΑΣΟΚ, που κυριαρχούσε στο νομό, οι αριθμοί, χωρίς, βέβαια, να είναι τίποτε απόλυτο και σίγουρο, σε συνδυασμό με την δημοσκοπική πρωτιά πανελλαδικά της Ν.Δ. δείχνουν ότι περισσότερες πιθανότητες να την απωλέσει έχει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Επαναλαμβάνουμε ότι πρόκειται για θεωρητικούς και υποθετικούς υπολογισμούς και όχι για δεδομένα. 

Από το 2012 μέχρι και το 2019, που έγιναν οι τελευταίες βουλευτικές εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ μόνο μια φορά, στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015, ήρθε πρώτο κόμμα  στη Θεσπρωτία με ποσοστό 37,12%  έναντι 31,39% της Ν.Δ. 

Στις εκλογές του 2012 στη Θεσπρωτία πρώτευσε η Ν.Δ. με ποσοστό 24% έναντι 19, 93% του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 με 37,61% έναντι 35.90% του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στις εκλογές του 2019, που μεγάλωσε η διαφορά, 41,14%  έναντι 31,54 του ΣΥΡΙΖΑ. 

Ο ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ