"Πράσινο" το λιμάνι Ηγουμενίτσας

«Η μετατροπή του Λιμένα Ηγουμενίτσας σε λιμένα μηδενικών εκπομπών ρύπων έχει τεθεί εξ αρχής ένας από τους στρατηγικούς στόχους της σημερινής διοίκησης του ΟΛΗΓ. Η μετάβαση σε μοντέλα “πράσινων” λιμένων είναι άλλωστε απολύτως συμβατή με τους στόχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την κλιματική ουδετερότητα, τη Στρατηγική Βιώσιμης και Έξυπνης Κινητικότητας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής καθώς και με τις κατευθύνσεις του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Θαλάσσιων Λιμένων (ESPO). Το λιμάνι της Ηγουμενίτσας είναι το μόνο λιμάνι στη χώρα μας αλλά και στην Αδριατική που διαθέτει έναν πλήρη οδικό χάρτη υλοποίησης και χρηματοδότησης για την ενεργειακή του αναβάθμιση".

Αυτό δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΗΓ Αθανάσιος Πορφύρης, κατά  την ολοκλήρωση του προγράμματος ολιστικής ενεργειακής αναβάθμισης στο Τελικό Συνέδριο Αποτελεσμάτων Έργου με τον τίτλο ALFION (Alternative Fuel Implementation in Igoumenitsa Port). 
Πραγματοποιήθηκε στην Ηγουμενίτσα, παρουσία του υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Μιχάλη Παπαδόπουλου και εκπροσώπων του Υυουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, του ΔΕΔΔΗΕ και της ΡΑΕ. Στη σημασία του έργου αναφέρθηκαν η πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας Α.Ε. Ρεγγίνα Δηλαβέρη και ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας, Ιωάννης Λώλος.