Με επιτυχία οι γιορτές ελιάς-λαδιού στην Πλακωτή και μανιταριών στο Πολύδροσο

Σε δύο χωριά του δήμου Σουλίου οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι οργάνωσαν, με επιτυχία, το Σαββατοκύριακο 29 και 30 Οκτωβρίου, πολύ ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις, από αυτές που αναδεικνύουν τα τοπικά προϊόντα. 

Το Σάββατο 29 Οκτωβρίου ο νεοσύστατος και με ορεξάτα τα μέλη του Πολιτιστικός Σύλλογος Πλακωτής έκανε στο παλαιό δημοτικό σχολείο μια ωραία δράση, όπου η γεωπόνος κα Πατσούρα αναφέρθηκε στην ελιά και το ελαιόλαδο, ενώ προσφέρθηκαν δωρεάν ελιές φυσικά, πεντανόστιμες,  αλλά και πίτες, σουβλάκια, αναψυκτικά, κρασί  και τσίπουρο.  

Δεν έλειψαν και το γλέντι, υπό τους ήχους παραδοσιακής ορχήστρας. 

Εξάλλου την Κυριακή 30 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε η 7η γιορτή μανιταριού στο Πολύδροσο Παραμυθιάς, όπου συγκέντρωσε κόσμο από διάφορες περιοχές. 

Το πρόγραμμα ξεκίνησε στις 11 το πρωί με βόλτα στο δάσος του χωριού για συλλογή μανιταριών, όπου αφθονούν, ενώ συλλέκτες μανιταριών μίλησαν γι' αυτά, εξηγώντας ποια είναι φαγώσιμα και ποια όχι και πως διακρίνονται. 

Η μανιταρόσουπα, που σερβιρίστηκε, ήταν απολαυστική και η γεύση της αξέχαστη, ενώ οι παρευρισκόμενοι διασκέδασαν με τραγούδια και χορούς.  

Όμορφες στιγμές σε μικρά και με λίγους κατοίκους,  κυρίως το χειμώνα, χωριά, ανάσες, κόντρα στην ερήμωσή τους. 

ΗΛΙΑΣ ΜΑΚΟΣ