ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ : Μια επιγραφή με μια φωτογραφία για να το θυμίζει...

Φωτό Τατιάννα Στοΐτσεβα

Ευτυχώς, που  υπάρχουν και πολίτες με ευαισθησίες και μνήμη, και αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες για να σωθούν κομμάτια της ιστορίας της Ηγουμενίτσας, εκείνα, που  έχουν χαθεί. 

Ένας από αυτούς είναι ο Αναστάσιος Βασιάδης, με καταγωγή από την Ηγουμενίτσα,  ο οποίος, μαζί με αποφοίτους του 1970 του παλαιού Γυμνασίου, που έχει κατεδαφιστεί (!), υπέβαλαν αίτημα στο δήμο Ηγουμενίτσας και στήθηκε, στο χώρο, που υπήρξε, εκεί είναι σήμερα το μικρό πάρκινγκ της πόλης, αναμνηστική επιγραφή (με μια φωτογραφία του παλαιού Γυμνασίου), της οποίας έγιναν τα αποκαλυπτήρια.   

Βέβαια μια επιγραφή δεν είναι μνημείο, ωστόσο δημιουργεί ενθυμήσεις για το μνημείο. Προκαλεί, όπως τόνισαν τόσο ο κ. Λώλος όσο και ο κ. Βασιάδης στις ομιλίες τους, αναμνήσεις για επιφανείς καθηγητές, αλλά και για μαθητές/τριες, που εξελίχθηκαν σε σημαίνοντα μέλη της τοπικής κοινωνίας, αλλά και της Θεσπρωτικής αποδημίας. 

Παρόντες στην εκδήλωση ο βουλευτής Θεσπρωτίας της Ν.Δ. Βασίλης Γιόγιακας, ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γιάννης Λώλος, ο τ. υφυπουργός Αντώνης Μπέζας κ. ά.  

"ΝΕΑ ΚΑΤΟΨΗ"