ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ στην Ελένη Χαλμαντζή: Διορίστηκε μόνιμη ψυχολόγος στο ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. Αιτωλοακαρνανίας

Η Ελένη Χαλμαντζή, κόρη του δραστήριου και ενεργού στα τοπικά κοινωνικά δρώμενα  Βαγγέλη Χαλμαντζή, μια ψυχολόγος με βαθιά αγάπη στον άνθρωπο και μεθοδική στη δουλειά της, που γεννήθηκε και ζει στην Ηγουμενίτσα, προσελήφθη από το υπουργείο Παιδείας, μέσω ΑΣΕΠ, ως μόνιμη ψυχολόγος στο ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ (Κέντρο  Διάγνωσης,  Αξιολόγησης, Συμβουλευτικής και Υποστήριξης) Αιτωλοακαρνανίας. 

Μέχρι τώρα έχει εργασθεί, με επιτυχία, κατά κοινή ομολογία, μέσω προγραμμάτων, σε δομές της Θεσπρωτίας, ενώ είναι γνωστή από τα άρθρα της, τις τηλεοπτικές συνεντεύξεις της και τις ομιλίες της σε επιστημονικές εκδηλώσεις. 

Χάρη στην προσωπικότητά της, στην επιστημονικότητά της, στην οξυδέρκειά της, στον άμεσο τρόπο προσέγγισης προσώπων και καταστάσεων και στην ολοένα δοκιμαζόμενη σχέση της με το αντικείμενό της, αποτελεί η εργασία της στον τομέα της ψυχολογίας συντελεστή εξέλιξης των ανθρώπινων χαρακτήρων, επηρεάζοντας τον τρόπο του σκέπτεσθαι και επιφέροντας, έτσι, θετικές αλλαγές.  

Η κ. Χαλμαντζή διαθέτει τις γνώσεις, την εμπειρία και την ικανότητα, αλλά και το ζήλο,  για τη διερεύνηση και αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και ψυχοκοινωνικών αναγκών των μαθητών.

Για το σχεδιασμό και υλοποίηση εκπαιδευτικών και ψυχοκοινωνικών παρεμβάσεων για την υποστήριξη μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών.

Για την υποστήριξη του έργου των σχολικών μονάδων μέσα από την υλοποίηση προγραμμάτων πρωτογενούς ή δευτερογενούς πρόληψης και προαγωγής της ψυχικής υγείας.

Της ευχόμαστε καλή επαγγελματική σταδιοδρομία, που θεωρείται δεδομένη, αφού έχει όλες τις προϋποθέσεις προς τούτο, αλλά και επιπλέον την όρεξη και τον πόθο.  

π. HΛΙΑΣ ΜΑΚΟΣ