Θλιβερά τα νέα για το γαϊδουράκι της Ζίτσας...


Θλιβερά τα νέα για το γαϊδουράκι στην περιοχή της Ζίτσας, που φέρεται να κακοποιήθηκε από τον ιδιοκτήτη του.

Το ζωάκι, τελικά, οδηγείται σε ευθανασία.

Η εξέλιξη αυτή σημειώθηκε  το ζώο εξετάστηκε από ειδικό ιππίατρο,  που μετέβη στην κτηνοτροφική μονάδα από την Κοζάνη, όπως μεταδίδει το epiruspost.gr.

Ο ειδικευμένος επιστήμονας μετέβη για να εξετάζει το ζωάκι μετά από παρέμβαση της Πανελλήνιας Φιλοζωικής Ομοσπονδίας. 

Αφού το εξέτασε εξονυχιστικά, διαπίστωσε ότι τα τραύματα είναι πολύ σοβαρά. Πέρα από αυτά έχει υποθερμία και μεγάλη δυσκολία στην αναπνοή.

Η πρόεδρος του Φιλοζωικού Σωματείου Κι.Δι.Ζω Ιωαννίνων, Ευαγγελία Κρυστάλλη, σε ανάρτησή της, είχε σημειώσει μεταξύ άλλων:

"Ράγισε η καρδιά μας στη θέα ενός ανήμπορου ζώου ξαπλωμένο στα άχυρα.

Το γαϊδουράκι ζει με σοβαρά τραύματα σε όλο του το σώμα, έχει εκτεταμένα και βαθιά τραύματα στο στέρνο από το σύρσιμο, καθώς και σε όλο τον κορμό και τα άκρα, και ένα πόδι με άσχημο κάταγμα.
Ευχαριστούμε όλους όσους ενδιαφέρθηκαν για αυτό το πλάσμα!

Ευχαριστούμε όλο αυτό τον κόσμο, που βρίσκεται ηθικά στο πλευρό μας! Αυτό έχει ανεκτίμητη αξία για όλους μας".

Να σημειωθεί ότι ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο αντιδήμαρχος Ζίτσας, μετά την απολογία του για την υπόθεση της βάναυσης κακοποίησης του γαϊδάρου.

Υπενθυμίζεται ότι ο αντιδήμαρχος συνελήφθη κατόπιν καταγγελιών κατοίκων που αντίκρισαν τον δρόμο πλημμυρισμένο με αίματα από το άτυχο γαϊδουράκι.

Οι όροι που του επιβλήθηκαν είναι εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του κάθε 1η και 15 του μηνός και απαγόρευση εξόδου από την χώρα.

Ισχυρίστηκε ότι το ζώο είχε τραυματιστεί μετά από επίθεση από λύκο, ο κατηγορούμενος το ανέβασε στην καρότσα για να το μεταφέρει και να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, αλλά για άγνωστο λόγο το πόδι του γαϊδάρου έπεσε στην άσφαλτο και δεν το αντιλήφθηκε αμέσως.