ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Δεν βγήκε άκρη για τους Κοσσοβάρους..

Στο δημοτικό συμβούλιο Ηγουμενίτσας έφερε η αντιπολίτευση, εκτός ημερήσιας διάταξης, το θέμα του αγώνα, υπό την αιγίδα του Π.Α.Κ.Π.ΠΟ του δήμου Ηγουμενίτσας (όπως προέκυπτε από σχετική ανακοίνωση)  των παλαιμάχων της εθνικής ομάδας του Κοσσόβου με τους παλαίμαχους της Ηπείρου και της Κέρκυρας, που  είναι πασιφανές ότι ήταν λάθος, κατά το κοινώς λεγόμενο έγινε "πατάτα".

Βέβαια σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει σκοπιμότητα, ωστόσο από πολλούς καταλογίζεται προχειρότητα στο χειρισμό του θέματος. 

Όμως, φάνηκε, από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ηγουμενίτσας, στις 29 Ιουνίου 2022, ότι οι αρμόδιοι ακόμη δεν το παραδέχονται δημόσια αυτό το λάθος, γιατί στην πράξη το αποδέχτηκαν απέχοντας από το γήπεδο, όταν πραγματοποιήθηκε το ματς, και προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, αποποιούμενοι τις ευθύνες...

Καλό θα ήταν οι εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας να αναλαμβάνουν το κόστος των ενεργειών τους και να μην λένε, το ακούσαμε και αυτό, ότι φταίνε τα site, που ανέδειξαν το θέμα (!!!) .  

Το πρόβλημα δεν είναι ο αγώνας, που όντως μπορεί να προάγει τη φιλία, ούτε ακόμη, αν θέλετε, και οι βίζες, που δεν είχαν οι Κοσσοβάροι, και τις πήραν τελευταία στιγμή ως τουρίστες στα σύνορα, αλλά ο τόπος  τέλεσης του παιχνιδιού.

Η Θεσπρωτία "διεκδικείται" στο πλαίσιο της ιδέας της Μεγάλης Αλβανίας, που ασπάζεται το μη αναγνωρισμένο κράτος του Κοσσόβου, και όσο και αν είναι αστείος αυτός ο αλυτρωτισμός, εμείς δεν πρέπει, έστω και για λόγους συμβολικούς, να τον αγνοούμε.

Ναι, λοιπόν, δεν θα υπήρχε πρόβλημα αν ο αγώνας γινόταν στην Κέρκυρα, υπάρχει, όμως, πρόβλημα, που έγινε στην Ηγουμενίτσα... 

Ο ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ