Η Πέρδικα στα σαλόνια του αγροτουρισμού... - Τι δήλωσε η υφυπουργός Τουρισμού

H Πέρδικα περιλαμβάνεται στις τρεις ελληνικές υποψηφιότητες της χώρας μας στον διαγωνισμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού «Best Tourism Villages», όπως ανακοίνωσε η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη.

Στόχος του «Best Tourism Villages» είναι να αναδείξει εξαιρετικά παραδείγματα προορισμού για αγροτουρισμό σε περιοχές με πληθυσμό μέχρι 15.000 κατοίκους.

Η κ. Ζαχαράκη σημείωσε: «Χαιρετίζω τις φετινές ελληνικές υποψηφιότητες (Πέρδικα του δήμου Ηγουμενίτσας,  Φισκάρδο του δήμου Σάμης και η Αρναία του δήμου Αριστοτέλη . Ο αγροτουρισμός μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην εθνική οικονομία, στις τοπικές κοινότητες, στη διατήρηση του παραδοσιακού τρόπου ζωής, στην ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα, στην ανάδειξη του πολιτιστικού και φυσικού πλούτου μιας περιοχής, αλλά και στη δημιουργία νέων, καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας σε καινούριους κλάδους και τομείς, που θα κάνουν τους νέους μας να θέλουν να μείνουν και να δημιουργήσουν στον τόπο τους. Από την πλευρά μας, ενισχύουμε στρατηγικά τον αγροτουρισμό, ισχυροποιώντας το ελληνικό τουριστικό brand, με την ανάδειξη της ξεχωριστής -αυθεντικής- του ταυτότητας και των στοιχείων εκείνων που τη συνθέτουν.

Εργαζόμαστε σκληρά -από κοινού με την Αυτοδιοίκηση και τις τοπικές κοινωνίες- και είμαστε αισιόδοξοι ότι θα επαναλάβουμε τον περσινό μας θρίαμβο, που οδήγησε στην επιλογή του Σουφλίου στον κατάλογο των «best tourism villages” και της δυτικής Σάμου στο πρόγραμμα αναβάθμισης του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού".